Bratislavský primátor M. Vallo chce založiť politickú stranu
27 | 05 | 2020 I Jaroslav Fabok

Ak chce bratislavský primátor Matuš Vallo obhájiť svoj primátorský post, podľa nového zákona musí kandidovať za subjekt, ktorý má aspoň 45 členov. Preto chce založiť stranu.


Počas ostatných komunálnych volieb v roku 2018 kandidoval Matúš Vallo spolu s ostatnými za neformálne združenie Team Vallo. Samotného Valla a ostatných jemu naklonených kandidátov na starostov podporovalo Progresívne Slovensko a Spolu. Podľa vlastných slov však k progresívcom vstúpiť nechce, píše portál Aktuality.sk.


„Strana má byť technickým riešením mojej kandidatúry a kandidatúry Teamu Vallo. Mentálne aj srdcom som v Bratislave,” objasňuje komunálny politik. Zároveň však ubezpečuje, že do vysokej politiky vstúpiť nechce.


Takéto technické riešenie je odpoveďou na zmeny, ktoré ešte pred poslednými parlamentnými voľbami presadil bývalý predseda NR SR Andrej Danko. Zoskupenie Team Vallo totiž nebolo nijako formálne ukotvené, pričom sa pod túto značku prihlásilo 35 kandidátov do zastupiteľstva magistrátu.


Podľa Aktualít M. Vallo zatiaľ vyčkáva aj na možnosť, že súčasná koalícia môže do roku 2022, kedy sa budú konať nasledujúce komunálne voľby, zákon ešte upraviť. Ak by sa však do nového projektu pustil, musí ministerstvu vnútra predložiť minimálne 10-tisíc podpisov od občanov, ktorí sú starší ako 15 rokov. 


Česko odtajnilo údaje o mŕtvych s koronavírusom. Väčšinu úmrtí nespôsobil COVID-19
Podľa zverejnených údajov až 60 percent úmrtí v ČR, ktoré sa nachádzajú v koronavírusových štatistikách, nebolo primárne spôsobených chorobou COVID-19. Ľudia najčastejšie zomierali na srdcové choroby, choroby dýchacej sústavy alebo na cukrovku.... Čítať ďalej
27 | 05 | 2020 | Jaroslav Fabok