Kedy budú môcť Slováci cestovať do susedných krajín bez testu na COVID-19?
26 | 05 | 2020 I Jaroslav Fabok

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok rokuje so svojimi náprotivkami z Česka, Maďarska a Rakúska o možnosti cestovania slovenských občanov do týchto krajín bez potreby negatívneho testu na koronavírus.


Podľa Korčoka je epidemiologická situácia na Slovensku, v porovnaní so susednými krajinami, najlepšia. Minister z tohto dôvodu, spoločne so svojimi kolegami, rokuje o koordinácii uvoľňovania sprísneného režimu na hraniciach. Hranice by sa tak mohli otvoriť v priebehu najbližších týždňov, informuje denník Nový Čas.


Ministri zahraničných vecí Česka a Maďarska plánujú otvárať hranice so susednými štátmi, vrátane Slovenska, 15. júna. Podľa Korčoka sa bude Slovensko v tomto prípade riadiť vývojom aktuálnej epidemiologickej situácie v susedných krajinách, ktoré plánujú otvárať hranice.


Aktuálne platí, že slovenskí občania môžu s výnimkou Ukrajiny vycestovať do okolitých krajín na 24 hodín v prípade, ak spĺňajú podmienky vstupu do konkrétnej krajiny. Korčok po novom požiadal svojich kolegov o to, aby mohli Slováci do Česka a Rakúska vycestovať aj bez testov na koronavírus.


Nový Čas dopĺňa, že ministri rokovali vo formáte S3 (Slovensko, Rakúsko a Česko) s tým, že rozhovory sa na apel Slovenska rozšírili aj na Maďarsko. Maďarsko bolo totiž prvou zo susedných krajín, ktoré občanom Slovenska umožnilo cestovať na svoje územie aj bez negatívneho testu. 


Kisku opäť vypočúvala NAKA!
Podľa obhajcu Daniela Lipšica išlo v Kiskovej kauze o zviditeľnenie jeho mena na účely marketingu. Policajti v prípade ďalej konajú. Čítať ďalej
26 | 05 | 2020 | Peter Haluza


Po pondelkovom rokovaní konzília odborníkov predseda vlády SR oznámil, že možnosť krátkodobo vycestovať do ôsmich krajín v zahraničí bez povinnej karantény pri návrate, ktorá doteraz platila na 24 hodín, sa od stredy predĺži na 48 hodín.

Predĺženie krátkodobého pobytu v zahraničí bez povinnosti karantény a negatívneho testu na COVID-19 zo strany slovenských úradov sa týka ciest do susedných krajín Rakúska, Maďarska, Českej republiky, Poľska a tiež Chorvátska, Slovinska, Nemecka a Švajčiarska.

EÚ má k rozpadu bližšie než kedykoľvek predtým, tvrdí Šichtařová
Fond, ktorý navrhuje Merkelová, nie je záchranou po pandémii, ale iba maskovanie už existujúceho dlhu, tvrdí ekonómka Markéta Šichtařová. Čítať ďalej
26 | 05 | 2020 | Jaroslav Fabok