Kisku opäť vypočúvala NAKA!
26 | 05 | 2020 I Peter Haluza

Podľa obhajcu Daniela Lipšica išlo v Kiskovej kauze o zviditeľnenie jeho mena na účely marketingu. Policajti v prípade ďalej konajú.


Exprezident Andrej Kiska bol opäť vypovedať pred vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Podľa Nového času prišiel šéf strany Za ľudí do areálu NAKA v Košiciach v pondelok krátko pred 10. hodinou aj so svojim advokátom Danielom Lipšicom a vypovedal vyše hodinu a pol.

V decembri minulého roka polícia obvinila exprezidenta Andreja Kisku pre daňovú kauzu jeho firmy KTAG. Znalecké posudky majú poukazovať na zločin daňového podvodu. Podvod podľa polície súvisí so zaúčtovaním daňových dokladov na predvolebnú a volebnú prezidentskú kampaň do účtovníctva spoločnosti, ktorá nemala takúto činnosť ako predmet podnikania a potom ich následne zohľadňovala v rámci odpočtu DPH. Polícia vyčíslila škodu, ktorú mohla firma KTAG spôsobiť zlým zaúčtovaním faktúr, na 155 633 eur.

„Myslím, že sa mnohé veci vysvetlili. Spoločnosť KTAG má v súčasnosti pomerne vysoké príjmy z prednáškovej činnosti môjho klienta, rádovo v desiatkach tisíc eur. Do štátneho rozpočtu teda plynú pomerne vysoké daňové príjmy, čo je potvrdením toho, že podľa našej mienky nikdy k daňovému trestnému činu neprišlo,“ uviedol pre Nový čas D. Lipšic.

„Akékoľvek daňové odpočty sa pravdepodobne vo veľkom rozsahu štátu vrátia. Taký bol aj pôvodný plán, išlo o zviditeľnenie jeho mena na účely marketingu,“ tvrdí Lipšic.



Máme dokument o ktorom hovorí Fico v súvislosti s KTAG a Kiskom. Pozrite si ho!
26 | 02 | 2019 | Peter Králik