Aplikácia eKaranténa môže byť problémová, upozornil R. Raši
24 | 05 | 2020 I Peter Haluza, TASR

Predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) a podpredseda Smeru-SD Richard Raši diskutovali o mobilnej aplikácii eKaranténa a aj o odchdode J. Podmanického zo Smeru.


Podpredseda Smeru-SD Richard Raši vyzýva ľudí, aby radšej nešli na hranice, aplikácia eKaranténa môže byť podľa neho problémová. Uviedol to v nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo.

Mobilnú aplikáciu eKaranténa považuje Raši za typický príklad toho, ako sa to robiť nemá. Vyzval ľudí, aby na hranice nešli, a upozornil na možné problémy so zbieraním osobných údajov. „Budeme robiť všetko pre to, aby sme mohli čím skôr karanténu zrušiť,“ reagoval predseda parlamentu Boris Kollár. Podľa neho je problém na strane Google a Apple, a avizuje, že sa bude rokovať o tom, aby bola aplikácia funkčná aj na iPhonoch.

B. Kollár sa vyjadril aj k odchodu poslanca J. Podmanického zo Smeru-SD. Líder hnutia Sme rodina vníma Podmanického ako slušného človeka, ktorý má podporu na Kysuciach a Orave. Oceňuje na ňom, že hlasoval ako jediný zo Smeru-SD za jeho exekučné amnestie. Ako uviedol, nezavrel v by pred ním v poslaneckom klube Sme rodina dvere.

Raši hodnotí jeho odchod zo Smeru ako osobné rozhodnutie a nedáva ho do súvisu s bojom o predsednícke kreslo medzi predsedom strany Robertom Ficom a podpredsedom parlamentu Petrom Pellegrinim.

PRIESKUM: Smer-SD sa doťahuje na OĽaNO
Voľby by aj v polovici mája vyhralo OĽaNO, ktoré by volilo 22,9 percenta respondentov, Smeru-SD by svoj hlas odovzdalo 21,6 percenta voličov. Čítať ďalej
24 | 05 | 2020 | SITA


 

Okolo situácie v Smere Raši zopakoval, že stojí za Pellegrinim. Prioritou je stále, aby dostal expremiér Pellegrini možnosť uchádzať sa o vedúcu pozíciu, nová strana je až alternatívne riešenie. V potenciálne novej strane Pellegriniho nateraz Raši vylúčil prítomnosť exministra zdravotníctva Tomáša Druckera.

Kollár na margo Smeru uviedol, že sa v samotnej strane Smer podľa neho nič nemení, pretože má „rovnakých majiteľov“. Z toho dôvodu si momentálne nevie predstaviť potenciálnu koalíciu s touto stranou, ani keby Smer viedol Pellegrini.

B. Kollár: 13. dôchodky nebudú zrušené
Premiér Igor Matovič má v prípade porušenia sľubu Richardom Sulíkom "Žolíka" a návrh bude môcť predložiť aj napriek oficiálnemu protestu šéfa SaS a dohodám v koaličnej zmluve. Čítať ďalej
24 | 05 | 2020 | Peter Haluza