Španielsko otvorí hranice zahraničným turistom od júla
23 | 05 | 2020 I TASR

Zahraniční turisti môžu do Španielska zasa prichádzať od júla, oznámil v sobotu španielsky premiér Pedro Sánchez. Dal tak nádej kľúčovému sektoru, ktorý z dôvodu pandémie nového koronavírusu nefunguje od polovice marca. Informáciu priniesla tlačová agentúra AFP.


"Oznamujem vám, že od júla sa obnoví vstup zahraničných turistov do Španielska, za bezpečných podmienok," zdôraznil Sánchez na tlačovej konferencii. "Zaručíme, že turisti nebudú podstupovať žiadne riziko a že ani oni nespôsobia žiadne riziko nám," dodal premiér.

Sánchez oznámením zmietol nádeje na skoršie obnovenie turistického ruchu v Španielsku, ktoré patrí ku krajinám najhoršie postihnutých pandémiou koronavírusu v Európe, napísala agentúra DPA. Taliansko, ďalšie európske ohnisko nákazy, nedávno oznámilo, že svoje hranice otvorí zahraničným turistom od 3. júna.

Námorníctvo USA otestovalo vysoko výkonný laserový systém po prvýkrát na mori (VIDEO)
Americké námorníctvo predviedlo pokročilý systém laserových zbraní, ktorý je schopný oslepiť nepriateľské senzory a zostreliť bezpilotné lietadlá. Po prvýkrát sa zbraň predviedla v akcii, pričom zostrelila dron počas jeho letu, informuje portál... Čítať ďalej
23 | 05 | 2020 | Marek Molnár