Pellegrini: Matovičovo táranie spôsobuje reálne škody
23 | 05 | 2020 I Peter Haluza

Igor Matovič má neutíchajúcu a neodolateľnú túžbu niečo na tlačovkách oznamovať a vôbec si neuvedomuje, že jeho výroky berú stále mnohí ľudia vážne, uviedol expremiér Peter Pelegrini.


„Deti do konca júna ostanú doma na sto percent.“ Koľko takýchto výrokov predsedu vlády už odznelo a o pár dní sa ukázali ako nezmysel? Kým tento nakoniec znamenal iba rozčarovanie rodičov i ekonómov, jeho ďalšie táranie spôsobuje ľuďom na Slovensku reálne škody. Igor Matovič má totiž neutíchajúcu a neodolateľnú túžbu niečo na tlačovkách oznamovať a vôbec si neuvedomuje, že jeho výroky berú stále mnohí ľudia vážne, uviedol na sociálnej sieti podpredseda strany Smer-SD Peter Pellegrini.

Podľa neho súčasný premiér v snahe vzbudiť dojem človeka, ktorý rieši problémy, často oznámi niečo, čo si práve na tlačovke vymyslel, alebo zabudne dodať podstatné „podrobnosti“, ktoré v tom čase ešte nie sú známe. "Presne tak podľahol svojej túžbe spraviť v pondelok teatrálnu tlačovku na hraniciach a oznámiť konkrétny termín spustenia aplikácie, hoci od jeho slov závisel asi tak ako počasie," píše Pellegrini.

Pellegrini: Matovič predvádza politický amaterizmus, čakal by som efektívne riadenie štátu
Podľa expremiéra Petra Pellegriniho (Smer) je ekonomická pomoc zo strany vlády najslabšia, najpomalšia a najkomplikovanejšia, ako len môže. Vláda podľa neho zlyháva aj v ochrane seniorov a správa sa k nim, ako by boli jej úhlavní nepriatelia,... Čítať ďalej
20 | 05 | 2020 | Jaroslav Fabok



Bývalý premiér skonštatoval, že za chaos na hraniciach nie je zodpovedný Google ani Apple, ktoré si robia svoju štandardnú prácu, ale vláda, ktorá oznámila ľuďom niečo, čo vôbec nevedela garantovať. Navyše podľa neho išlo o x-tý termín spustenia aplikácie, ktorý sa niekoľkokrát odkladal kvôli prieťahom s jej prípravou na Slovensku.
Obalamutil aj reštaurácie

Pellegrini ďalej upozornil, že podobne obalamutil Matovič aj majiteľov reštaurácií, ktorí túžobne čakali na ich otvorenie, keď uviedol, že podmienky na ich prevádzku v interiéri budú rovnaké ako na terasách. "Zabudol však pritom na podstatnú skutočnosť, že vo vnútri bude platiť podmienka 15 m2 plochy na jedného človeka, čo pre mnohých podnikateľov urobilo otvorenie ich prevádzok jednoducho ekonomicky nerentabilným," zhodnotil podpredseda Smeru-SD.

Podľa Pellegriniho jediné riešenie, ktoré sa zdá najlepšie pre ľudí i slovenskú ekonomiku, je vyzvať premiéra Matoviča, aby aspoň najbližšie dva týždne neorganizoval žiadnu tlačovku a ponechal informovanie na tých, ktorí sa veci aspoň trochu rozumejú a dajú ľuďom pravdivé a hlavne úplné informácie.

Šeliga sa ospravedlnil za nespustenie aplikácie domácej karantény
Podpredseda parlamentu a koaličnej strany Za ľudí Juraj Šeliga sa ospravedlnil za to, že v piatok nespustili aplikáciu umožňujúcu stráviť karanténu v domácej izolácii. Čítať ďalej
23 | 05 | 2020 | TASR