Meghan a Harry musia platiť za nepoužívané sídlo v Británii
23 | 05 | 2020 I Peter Haluza

Harry a Meghan utratili za úpravu svojho sídla z vrecka daňových poplatníkov približne 2,2 milióna eur a potom sa odsťahovali. Teraz ale musia platiť!


Celou Veľkou Britániou nedávno otriaslo zistenie, koľko stále rekonštrukcia Frogmore Cottage, sídla Harryho a Meghan. Situácia bola o to horšia, že kráľovský pár sa rozhodol presťahovať sa do zámoria a zrekonštruované sídlo opustiť, píše stars24.cz.

Teraz sa ale Briti môžu ukľudniť, ale zato prominentný pár sa dostal do nepríjemnej situácie. Musia celú opravu zaplatiť zo svojich peňazí.

Vyšlo totiž najavo, že princ Harry so ženou utratili za úpravu svojho sídla približne 2,2 milióna eur z vrecka daňovýh poplatníkov. Ešte viac sú ale poburujúce informácie, na čo túto sumu, o ktorej si väčšina ľudí môže nechať iba snívať, použili.

Lucie Bílá omladla a my poznáme dôvod. Nie je za tým žiadna plastika
Hoci je to už štyri roky, kedy Lucie Bílá slávila svoju päťdesiatku, nikto by jej taký vek momentálne vôbec nehádal! Zlatá slávica totiž zázračne omladla. Čítať ďalej
22 | 05 | 2020 | Imrich Kovačič


Vojvodkyňa Meghan vraj podľa zdrojov z okolia britskej kráľovskej rodiny nechala na záhradách okolo domu vybudovať dve obrie oranžérie. Tie sú veľmi náročné na prevádzku, keďže musia byť neustále vykurované, aby sa v nich dali pestovať citrusy za akéhoľvek počasia.

Iba špeciálne sklo, použité pri ich stavbe, stojí podľa odborníkov takmer 11 tisíc eur. To ale nebol zďaleka najvyšší výdavok kráľovského páru. Výmena kotla a všetkých podláh vo Frogmore Cottage vytiahla z účtu približne 55 tisíc eur.

Zároveň bolo potrebné spojiť niekoľko nehnuteľností do jednej, ktorá slúžila ako domov pre kráľovský pár a ich syna Archieho. Hlavná rekonštrukcia trvala asi pol roka, niektoré práce v exteriéri trvali ale dlhšie. A zbytočne. Meghan sa totiž s Harrym odsťahovali do Spojených štátov a hľadajú si tam bývanie. A to Britov vytočilo do biela!

Teraz sa ale môžu ukľudniť. Kráľovský pár totiž peniaze vráti. Sídlo Frogmore House budú splácať mesačne sumou 18 tisíc eur po dobu viac ako desať rokov. Vyplýva to z dohody medzi Buckinghamským palácom a párom, ktorú odhalil denník Daily Mail.

Výsledkom opileckej hádky na rybačke bolo sedem mŕtvych
Hostiteľ na rybárskom výlete zastrelil loveckou puškou siedmich hostí. Čítať ďalej
22 | 05 | 2020 | TASR