V Poltárskych lesoch sídli firma s majetkom 96 miliárd eur
21 | 05 | 2020 I Jaroslav Fabok

Účtovný majetok firmy Baracuda Amiz Club, ktorá sídli na samote v okrese Poltár, je vyčíslený na 96 miliárd eur. Konečnou užívateľkou výhod je takmer 90. ročná Božena Slezáková.


Podľa zistení Denníka E je účtovný majetok spoločnosti Baracuda porovnateľný s celým slovenským HDP. Majetkom v takomto rozsahu nedisponujú ani všetky veľké banky a energetické podniky pôsobiace na Slovensku dohromady.


Meno konateľa firmy, sídliacej v lesoch pri obci Hrnčiarska Ves, Miroslava Slezáka, už v minulosti rezonovalo v súvislosti s jednou daňovou kauzou. Slezák a Slezáková vlastnili spoločnosť Albo-Gold, ktorá v rokoch 2017 a 2018 dlhovala finančnej správe takmer 100 miliónov eur.


V prípade firmy Baracuda Amiz Club Denník E načrtáva viacero možností, prostredníctvom ktorých sa mohla dopracovať k takto vysokým účtovným číslam. Môže ísť buď o chybu v účtovníctve, čo je však málo pravdepodobné, alebo o odliate peniaze z Ruska či Ukrajiny.


Fico kritizuje spolustraníkov, hovorí o ich naivite, odmieta posun k liberalizmu
Predseda Smeru-SD Robert Fico kritizuje členov predsedníctva a poslancov za ich verejné vyjadrenia k situácii v strane. V liste, ktorý im adresoval, ich okrem iného dôrazne žiada, aby sa zdržali verejných vyhlásení o vnútornom živote strany.... Čítať ďalej
21 | 05 | 2020 | TASR

Pravdepodobnosť druhej možnosti zvýrazňuje fakt, že sídlo materskej spoločnosti Baracudy sa nachádza na rovnakej seychelskej adrese, na ktorej mal pôsobiť napríklad gang ruských kybernetických zločincov. Ten sa mal údajne podieľať na infikovaní až 4 miliónov počítačov po celom svete.


Z obáv o prezradenie bankového tajomstva však finančná správa Denníku E neposkytla o firme bližšie informácie. „Nemôžeme preto poskytovať konkrétne informácie k jednotlivým daňovým subjektom. Môžeme však ubezpečiť, že všetky informácie, podnety či hlásenia preverujeme,“ podotkla hovorkyňa finančnej správy Ivana Skokanová.


Slezákovci mali počas posledných mesiacoch kúpiť niekoľko ďalších firiem v Česku a na Slovensku. Obaja pritom už v minulosti figurovali v desiatkach firiem, ktoré mali mať sídla vo viacerých menších obciach po celom Slovensku.


B. Kollár: Ak dôchodcovia nedostanú viac peňazí, odídeme z vlády
Šéf parlamentu Boris Kollár chce zachovať všetky v súčasnosti platné výhody pre dôchodcov, vrátane 13. dôchodkov. Hrozí aj potenciálnym odchodom z vlády. Čítať ďalej
21 | 05 | 2020 | TASR