V Indonézii sa počas pandémie vzdali antikoncepcie, môže sa narodiť až 420 000 detí
21 | 05 | 2020 I TASR

Indonézska vláda odhaduje, že od marca do apríla prestali antikoncepciu používať celkovo tri milióny dvojíc a v 15 percentách z nich sa to môže skončiť tehotenstvom.


Obmedzenia zamerané za zastavenie šírenia nového typu koronavírusu donútili desať percent dvojíc v Indonézii zrieknuť sa antikoncepcie. Vo štvrtok o tom informoval indonézsky predstaviteľ úradu pre plánovanie rodiny, ktorého citovala tlačová agentúra DPA.

Nedostupnosť antikoncepcie môže počas pandémie ochorenia COVID-19 vyústiť do 420.000 tehotenstiev, uviedol šéf Národného úradu pre populáciu a plánovanie rodiny (BKKBN) Hasto Wardoyo. Vláda odhaduje, že od marca do apríla prestali antikoncepciu používať celkovo tri milióny dvojíc a v 15 percentách z nich sa to môže skončiť tehotenstvom.

Matovič namiesto Fica bojuje so Sulíkom
Existuje veľká pravdepodobnosť, že "talianske manželstvo" Suíka s Matovičom bude pokračovať. Premiér totiž nemá kompromisy v mentálnej výbave. Čítať ďalej
20 | 05 | 2020 | Arpád Németh


"Spolu so 420.000 novonarodenými deťmi na budúci rok môže počet obyvateľov v Indonézii dramaticky narásť," povedal. "Ak plánujete tehotenstvo, teraz nie je ten správny čas," dodal. Každý rok sa v Indonézii narodí päť miliónov bábätiek a vlani používalo antikoncepciu približne 28 miliónov dvojíc, ako ukazujú údaje vlády.

Predstavitelia zdravotníctva v okrese Tasikmalaya v provincii Západná Jáva (v západnej časti ostrova Jáva) hlásili, že percento tehotných žien sa už v období od januára do marca v porovnaní s minulým rokom zdvojnásobilo.

Indonézia zaznamenala vo štvrtok 973 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je zatiaľ najväčší denný nárast, a celkový počet infikovaných v krajine tak stúpol na 20.162. Počet úmrtí stúpol na 1278, pretože v noci na štvrtok zomrelo ďalších 36 ľudí.

Ruské zbrane ukryté pod snehom budú takmer neviditeľné
Viditeľnosť objektov zníži nový materiál, ktorý takmer dokonale kryje pred protivníkovým radarom. Uviedol Life.ru. Čítať ďalej
21 | 05 | 2020 | Preklad: Redakcia HD