"USA môžu určite prežiť a prosperovať aj bez Číny," tvrdí skúsený finančník
20 | 05 | 2020 I Marek Molnár

Todd Horwitz zo spoločnosti Bubba Trading prehovoril pre dcérsky portál RT Boom Bust, kde bližšie rozobral obchodnú politiku medzi USA a Čínou, pričom tiež prehlásil, že Spojené štáty budú prosperovať aj bez Pekingu.


Spojené štáty v rámci svojej obchodnej politiky s Pekingom minulý týždeň opäť zasiahli ich technologický gigant Huawei a vydali nové nariadenia obmedzujúce globálny vývoz čipov.

"USA majú s Čínou priveľa vecí," prehlásil Horwitz a dodal, že to je hlavný problém. "Som rád, že sa odtiaľ sťahujeme, verím, že sa udržíme sebestační. Bolo to lacné prísť do Číny, ale nízka cena sa odzrkadlila v tom, že s nimi máme toľko problémov," ďalej uviedol hlavný stratég spoločnosti Bubba Trading.

„Keď na to hladím ako na celok, tak si nemyslím, že je to taká veľká vec, a myslím si, že by sme určite mohli prežiť a prosperovať aj bez Číny," pokračoval Horwitz.



"Američania budú radi, keď si v USA získajú viac pracovných miest, a bolo by pekné mať tu lepšie platené zamestnania," ďalej poznamenal finančník.

Stratég tiež vysvetlil, že v priebehu rokov USA úplne prešli do sektora služieb. "Nemáme tu dôležité výrobné pracovné miesta. Nemôžete všetkých zamestnať v McDonald's alebo vo Walmarte," zdôraznil na záver Horwitz.

Venezuela zažalovala britskú banku, aby jej vrátila zlato
Venezuelská centrálna banka podnikla právne kroky, ktoré prinútili britskú centrálnu banku (BOE) uvoľniť viac ako 1 miliardu dolárov v zlate držanú v pokladniach na boj proti Covid-19, informuje portál RT. Čítať ďalej
20 | 05 | 2020 | Marek Molnár