Španielsko vrátilo do vlasti nemeckých turistov, ktorí prišli na dovolenku
20 | 05 | 2020 I TASR

Španielsko vpúšťa na svoje územie len vlastných občanov alebo ľudí s dôležitým obchodným poslaním, dovolenkári si počkajú.


Španielsko zamietlo v utorok vstup na svoje územie trojici nemeckých turistov, ktorí prileteli na ostrov Malorka z Kolína nad Rýnom so zámerom spraviť si tam skorú letnú dovolenku. Trojicu Nemcov, dvoch mužov a jednu ženu, tamojšie úrady vrátili nazad do ich vlasti, píše agentúra DPA.

Podľa miestnych úradov totiž nemali na návštevu populárnej destinácie dostatočne dobrý dôvod, uviedla agentúra Europa Press. Španielsko, rovnako ako väčšina európskych krajín, vpúšťa na svoje územie len vlastných občanov alebo ľudí s dôležitým obchodným poslaním. Každý cudzinec zároveň musí v súčasnosti po príchode do Španielska stráviť dva týždne v karanténe, pripomína DPA.

Chorvátsko sa chce v júni dohodnúť na otvorení hraníc pre turistov
Začiatkom júna Chorvátsko pravdepodobne uzavrie dohody o uvoľnení cestovania s Maďarskom, Rakúskom, Českom a Slovenskom. Čítať ďalej
19 | 05 | 2020 | TASR


Ministri zahraničných vecí viacerých európskych krajín v pondelok prostredníctvom videokonferencie diskutovali o opatreniach potrebných na obnovenie letného cestovného ruchu. Taliansko oznámilo, že zahraniční turisti budú môcť do krajiny prichádzať od 3. júna. Susedné Španielsko avizovalo, že na takýto krok až tak skoro pripravené nebude.

"Dúfam, že na konci júna budeme môcť obnoviť turistické aktivity... Nemôžeme však povoliť vstup cudzincom, zatiaľ čo je španielska populácia obmedzovaná," povedal v pondelok španielsky minister dopravy José Luis Ábalos.

Španielska vláda spustí základný príjem. Peniaze rozdá státisícom chudobných
Základný príjem, ktorý zavádza ľavicová španielska vláda, má pomôcť až 100-tisícom domácností. Zákon má byť schválený do konca mája. O zmenách v španielskom systéme pomoci najchudobnejším informuje portál Aktuálně.cz s odvolaním sa na denník El... Čítať ďalej
20 | 05 | 2020 | Jaroslav Fabok