Rozprávajme sa už aj o návrate divákov na tribúny, nabáda Ivan Kmotrík ml.
20 | 05 | 2020 I SITA

Piatkové prezídium Únie ligových klubov rozhodne o tom, či sa bude dohrávať najvyššia slovenská futbalová súťaž v sezóne 2019/2020. Podľa generálneho riaditeľa Slovana Bratislava Ivana Kmotríka ml. by sme sa však už nemali zaoberať otázkou, či ligu vôbec dohrať, ale otvoriť debatu o prítomnosti určitej diváckej kulisy na zápasoch. Informuje o tom klubový web skslovan.com.


"Dohratie súťaže vnímam ako morálny záväzok voči fanúšikom, partnerom, verejnosti aj voči UEFA. Verím, že ÚLK aj kluby sa postavia k tejto téme čelom a v piatok rozhodnú v prospech ligového futbalu a fanúšikov. Náš postoj je naďalej jednoznačný - sme za dohratie sezóny, a to v plnej podobe desiatich kôl nadstavby. Skôr by sme mohli otvoriť inú otázku v podobe návratu divákov na tribúny," uviedol Ivan Kmotrík mladší.

"Prvý zápas je na programe 6. júna, dovtedy sa môže veľa vecí zmeniť. Verím, že v pozitívnom slova zmysle, pretože aj pri uvoľňovaní opatrení je dôležitá disciplína každého z nás. Ak bude vývoj naďalej priaznivý, tak by sme v priebehu júna mali otvoriť tému divákov na štadiónoch. Život sa pomaličky vracia do normálu, preto sa rozprávajme o tom, či na zápasy môžeme pustiť určitý počet ľudí pri dodržaní prísnych opatrení. Ľudia predsa sedia na vzduchu na štadióne, môžeme zabezpečiť rozostupy medzi sedadlami, zvýšený hygienický štandard, na Tehelnom poli máme bezkontaktné platby v bufetoch. V čase, keď budú otvorené kiná, divadlá či obchodné centrá a dnes sú miesta ako Železná studnička či Horský park plné ľudí, by sme mali začať hľadať riešenia, ako fanúšikov opäť pustiť na štadión a dať im možnosť podporiť svoj klub," pokračoval.

Kontroly na hraniciach sa predĺžia do 26. júna, možnosti vstupu do SR sa však rozšíria
Účelom predĺženia hraničných kontrol je podľa rezortu vnútra tak ako v predošlých prípadoch zníženie rizika šírenia koronavírusu na území SR. Čítať ďalej
20 | 05 | 2020 | SITA


Na otázku, čo si z nemeckého reštartu I. bundesligy môže vziať slovenská najvyššia súťaž, Ivan Kmotrík ml. odpovedal: "Aj fanúšikom na Slovensku chýbajú ich obľúbené kluby a hráči a myslím si, že po reštarte môžeme dosahovať tiež veľmi dobré čísla televíznej sledovanosti. Nie je to však o číslach, ale o fanúšikoch. Chceme im opäť priniesť futbal a vrátiť témy, ktoré boli známe z normálneho života, aby sme sa nemuseli stále rozprávať o koronavíruse a jeho následkoch. Čísla sledovanosti by boli len potvrdením, že aj u nás je hlad po ligovom futbale."

Slovan Bratislava má pred prípadným obnovením ročníka 2019/2020 na čele súťaže náskok 10 bodov pred MŠK Žilina a 17 bodov pred FK DAC 1904 Dunajská Streda. Ambície Slovana po reštarte súťaže teda nemôžu byť iné ako obhajoba majstrovského titulu?

Tisíce zamestnávateľov a SZČO si budú môcť posunúť splatnosť sociálnych odvodov za máj
Približne 6-tisíc zamestnávateľov a 4,8-tisíca samostatne zárobkovo činných osôb (SZČO) bude môcť požiadať Sociálnu poisťovňu o odklad splatnosti poistného za máj. Čítať ďalej
20 | 05 | 2020 | SITA


"Ambície sa nemenia. Ako sme chceli na začiatku sezóny, aj teraz platí, že naším cieľom je obhájiť majstrovský titul a dosiahnuť čo najlepší výsledok v domácom pohári. Pôjdeme jednoznačne za titulom a urobíme maximum, aby sme postúpili do finále pohára a boli úspešní."

"Aj my sme sa ocitli v novej, špecifickej situácii, a asi žiaden klub nedokáže so stopercentnou istotou povedať, že bude dokonale pripravený na všetko, čo sa môže vyskytnúť. Máme športovú schému, o ktorej si myslíme, že je tá správna, no realita sa ukáže až v lete. Som rád, že máme káder pokope, mužstvo je zohraté a nepotrebuje výraznú obmenu. Počas pauzy sa partia možno ešte utužila, niektorí hráči zase dohnali kondičné resty. Rovnako ako som avizoval pred rokom, ani teraz sa neplánujeme oslabiť a cieľom je udržať všetkých kľúčových hráčov naďalej v službách Slovana Bratislava. Budeme sa snažiť čo najlepšie pripraviť aj na pohárovú Európu, kde chceme dosiahnuť čo najlepší výsledok," doplnil Ivan Kmotrík ml. pre klubový web.

Ministerstvo dopravy uvažuje o zrušení Dankových rekreačných poukazov
Programové vyhlásenie vlády (PVV) počíta s rušením alebo prehodnocovaním rekreačných poukazov, ktoré do života uviedol Andrej Danko. Čítať ďalej
20 | 05 | 2020 | Jaroslav Fabok