Matovič namiesto Fica bojuje so Sulíkom
20 | 05 | 2020 I Arpád Németh

Existuje veľká pravdepodobnosť, že "talianske manželstvo" Suíka s Matovičom bude pokračovať. Premiér totiž nemá kompromisy v mentálnej výbave.


Náš súčasný premiér vyhral voľby s tým, že vymetie z tejto krajiny korupčníkov a schémy, ktoré tu fungovali roky. Síce hneď začiatku „vyfasoval koronu“, s ktorou sa ako tak úspešne popasoval, ale zároveň ukázal, že jeho predstava vedenia krajiny je zredukovaná na autoritársky režim.

Matovič bohužiaľ trpí syndrómom nekritizovateľnosti a keď si niekto dovolí slobodne povedať iný názor, správa sa horšie ako starostka z Fekiačoviec. Sám pritom tieto slovné prestrelky, najmä so Sulíkom, ako prvý vyvolával. Tak vzniklo aj „
Matovič: Môj vzťah so Sulíkom bol možno taliansky, veci sme si vyjasnili
Sulík podľa svojho vyjadrenia toleruje iné názory v strane a je to jedna z vecí, s ktorou bude musieť Matovič žiť a ktorá spôsobuje "talianske manželstvo". Čítať ďalej
20 | 05 | 2020 | TASR
“, ktoré prinieslo len  neistotu do radov vládnej koalície, ale najmä medzi ľudí. Lebo pri tomto type vzťahov trpia najmä deti – v tomto prípade občania.

Nedá sa veľmi veriť ani trápnemu divadielku v podobe televíznej diskusie, kde Sulík s Matovičom uzavreli akýsi pakt o neútočení. Po prvé, Sulík sám povedal, že si ctí slobodu názoru a slova a aj keď v obmedzenejšej miere, stále plánuje svoj názor vyjadrovať aj verejne. A Matovič by sa s tým mal naučiť žiť.

Matovič: Za trvanie korony na Slovensku môže Sulík a jeho poslanci
Bez Sulíkovej sabotáže se mohli už dva týždne na Slovensku normálne žiť, vyhlásil Igor Matovič. Čítať ďalej
11 | 05 | 2020 | Peter Haluza


Ťažko v tejto situácii odhadnúť, či šéfovi SaS nedošlo, že to nie je možné. Sám premiér totiž vo viacerých rozhovoroch zdôraznil, že on štýl svojej komunikácie meniť nebude. Ani na svojom slávnom Facebooku, ani inde. A teraz mu máme uveriť názorové salto mortale s tým, že už bude na Suíka dobrý.

Nebude. Vie, že so SaS-kármi môže kývať koľko chce, lebo okrem kamaráta Borisa má ešte vždy v zálohe stranu Za ľudí. Tá má dosť problémov sama so sebou a najmä so svojim budúcim ex-šéfom a je členovia vedia, že v prípade koaličnej krízy by mali veľký problém čo i len kandidovať v nejakých prípadných predčasných voľbách.

Matovič tak donekonečna bude môcť podpichovať liberálov, ktorí si – aspoň zatiaľ – nechcú zopakovať prúser s povalením vlády. Na také repete by potrebovali aj hlas samotného Matoviča. Talianske manželstvo tak zrejme bude pokračovať, lebo šéf OĽaNO aj vlády nevie inak. Ale snáď aspoň prestane vyplakávať, že mu spory so Sulíkom „berú dve tretiny energie“. Nech si ju radšej šetrí a začne plniť to, čo naozaj sľúbil. Zamiesť s korupciou.

Matovič si pohneval ľudí statusom o pápežovi
Igorovi Matovičovi opäť nevyšla komunikácia na Facebooku. Čítať ďalej
19 | 05 | 2020 | Peter Haluza