V pondelok na ochorenie Covid-19 otestovali vyše 2-tisíc ľudí, žiadny test nebol pozitívny
19 | 05 | 2020 I SITA

V pondelok na ochorenie Covid-19 otestovali vyše 2-tisíc ľudí, žiadny test nebol pozitívny. Na webe covid-19.nczisk.sk o tom informovalo Národné centrum zdravotníckych informácií.


Je to už tretí raz, čo na Slovensku nepribudli žiadne prípady nákazy novým koronavírusom od zaznamenania prvého prípadu. Na Slovensku je tak stále 1 495 pozitívne testovaných ľudí na toto ochorenie.

Laboratóriá doteraz otestovali vyše 145-tisíc vzoriek. Chorobe tretí deň nepodľahol žiadny pacient. Počet úmrtí pacientov s pozitívnym testom na Covid-19 tak zostáva na 28. Z ochorenia sa zotavilo ďalších sedem ľudí, spolu je už 1 192 vyliečených pacientov. Na Slovensku tak zostáva 275 aktívnych prípadov.

Permanentný krízový štáb informoval na korona.gov.sk, že počet hospitalizovaných pacientov sa nezmenil, zostáva na 106. U 18 ľudí bolo ochorenie potvrdené. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti sú tri osoby, umelú pľúcnu ventiláciu piaty deň nepotrebuje žiadny pacient. Kĺzavý medián klesol na hodnotu tri.

Generálnym prokurátorom by nemusel byť prokurátor, navrhuje koalícia
Uchádzačom o funkciu generálneho prokurátora by podľa koalíciou navrhnutého zákona mohol byť len občan Slovenskej republiky, ktorý je voliteľný do NR SR a dosiahol vek aspoň 40 rokov. Čítať ďalej
19 | 05 | 2020 | TASR