Ruský profesor varuje pred „Druhou perestrojkou“
19 | 05 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

Podľa Dmitrija Evstafieva by si malo Rusko pamätať, že mu v rokoch 1941 až 1945 išlo o prežitie. Uviedol portál Tsargrad.tv.


Profesor Dmitrij Evstafiev varoval pred budúcim rozkolom v Rusku, ktorý pripravujú jeho neprajníci. Mohlo by ísť podľa neho o „Perestrojku verzia 2.0“. Profesor a politológ to povedal v programe „Nedeľný večer“ Vladimíra Solovjova.


„Som ešte stále ochotný veriť na náhody. Ale nie na hromadné náhody,“ povedal s odkazom na poškvrnenie pamätnej akcie „Nesmrteľný pluk“.


Politológ zdôraznil, že si „nepamätá taký systematický, masový a koordinovaný útok na Deň víťazstva. A celkovo na historické okamihy Ruska“.


„Toto sa už nedá pripísať ročníkom z 90tych rokov. Toto je už generácia začiatku tohto tisícročia. Tá už nevyrastala v chudobe a nebola hladná,“ uviedol.


Politológ zdôraznil, že skutočnosť, že ich vypátrali, je sama osebe potešujúca. „Ale ako ukazujú skúsenosti z udalostí z júla a augusta 2019, ich strach znova rýchlo zmizne. Pozrite sa na hrdinov moskovských udalostí z minulého roka. Čo sa im stalo? Nič. Mnohým z nich sa dokonca dostalo pochvaly. Cítia sa bezpečne a zrejme sa pripravujú na nový boj. Možno už toto leto," varoval.


Dva mesiace s koronavírusom odhalili pravú tvár WHO (Valentin Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
15 | 05 | 2020 | Iveta Machová

Podľa Evstafieva „nie je desivé, že došlo k hanobeniu bojovníkov proti fašizmu, ale že ich pustia na slobodu“


„Koho to teda vlastne vychovávame? A kto ich vychováva? Pretože, bohužiaľ, vidíme, ako vojensko-vlastenecké vzdelávanie, najmä v školách, nadobúda stále viac a viac násilné formy. A zároveň posielame v rámci grantov mládež do USA, kde im vymývajú mozgy“ uviedol politológ.


Podľa neho sa aktuálna situácia stále viac podobá scenáru „Perestrojka 2.0".


„Koniec koncov, vtedy to bolo to isté. Zabili u ľudí minulosť a robili si s nimi, čo sa im zachcelo. Jednoducho vymazali historickú pamäť spojenú s rokmi 1941 až 1945. A Rusi zabudli, že v tých rokoch nešlo len o víťazstvo jedného štátu nad druhým. Vtedy išlo Rusku a Rusom doslova o prežitie ako štátu a národu. V tom okamihu, keď prostredníctvom politických manipulácií a falšovania zabijete pamäť národa, môžete si sním robiť, čo chcete,“ uzavrel Evstafiev.


Vládny projekt vymývania mozgov začal
Nezávislé médiá sú pre Matoviča jasní nepriatelia, preto potrebuje svoju hlásnu trúbu v podobe vládnych novín ako samoľúbe pohladkanie. Čítať ďalej
10 | 05 | 2020 | Arpád Németh