Marian K. odmieta, že by Petrovi Tóthovi poslal Kuciakovu adresu
19 | 05 | 2020 I SITA

Obžalovaný Marian K. odmieta, že by svojmu kamarátovi Petrovi Tóthovi poslal na jeseň 2017 adresu neskôr zavraždeného novinára Jána Kuciaka.


Vyjadril sa tak na dnešnom pojednávaní na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku. Tóth, ktorý v súdnom procese vypovedal ako svedok, priznal, že zorganizoval sledovací tím, ktorý na pokyn Mariana K. sledoval novinárov vrátane Kuciaka.

Podľa komunikácie z aplikácie Threema zaslal Marian K. osobe označenej ako „Peter Agent" 3. októbra 2017 správu s textom „Ján Kuciak, Veľká Mača 558, Galanta". „Ja tvrdím, že takáto správa nikdy neprebehla," povedal Marian K. Z komunikácie tiež vyplynulo, že 21. februára 2018, teda v deň vraždy Kuciaka, Marian K. Tóthovi oznámil, že ku koncu februára dočasne pozastavuje činnosť sledovacieho tímu. Po medializácii smrti Kuciaka Tóth obžalovanému písal, že dúfa, že „to čo sa stalo išlo mimo nás".

Zrejme bude problém dodržať čakacie lehoty na operácie, upozorňuje Cigániková
Zrejme bude problém dodržať čakacie doby na operácie. Po zasadnutí Výboru NR SR pre zdravotníctvo to konštatovala jeho predsedníčka Jana Cigániková. Čítať ďalej
19 | 05 | 2020 | SITA


Marian K. mu na to odpísal, že smrť novinára podľa jeho informácií súvisí s „veľkou ruskou vecou". Na dnešnom pojednávaní k tomu Marian K uviedol, že daná vec má spájať Tótha s Kuciakom, detaily však podľa vlastných slov povie neskôr.

Pojednávanie v kauze vraždy investigatívneho novinára a a ďalších skutkov pokračuje 1.júna ďalším dokazovaním.

Obžalovanými v kauze vraždy Jána Kuciaka, Martiny Kušnírovej a v prípade ďalších skutkov sú podnikateľ Marian K., jeho známa Alena Zs. a bývalý policajt Tomáš Sz. Na samostatné konanie bol v prípade vraždy novinára vyčlenený bývalý vojak Miroslav M., ktorý sa priznal, že zastrelil Kuciaka, jeho snúbenicu a v roku 2016 podnikateľa Petra Molnára.

Chorvátsko sa chce v júni dohodnúť na otvorení hraníc pre turistov
Začiatkom júna Chorvátsko pravdepodobne uzavrie dohody o uvoľnení cestovania s Maďarskom, Rakúskom, Českom a Slovenskom. Čítať ďalej
19 | 05 | 2020 | TASR


Tento obžalovaný bol 6. apríla 2020 neprávoplatne odsúdený na 23 rokov väzenia. Účasť na vražde priznal aj Zoltán Andruskó. Po dohode o vine a treste mu súd uložil trest 15 rokov väzenia. Andruskó od svojho zadržania na jeseň 2018 spolupracoval v kauze vraždy Kuciaka s vyšetrovateľmi.

Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára 2018 v ich dome v obci Veľká Mača v okrese Galanta. Kuciak bol investigatívnym novinárom portálu Aktuality.sk a okrem iného sa zaoberal kauzami podnikateľa Mariana K.

Časti zamestnávateľov a SZČO sa má posunúť splatnosť marcových a májových sociálnych odvodov až na koniec roka
Zamestnávateľom a povinne poisteným samostatne zárobkovo činným osobám (SZČO), ktorých obrat alebo príjem z podnikania klesol najmenej o 40 percent, sa zrejme posunie splatnosť poistného na sociálne poistenie za máj tohto roka z júna až na koniec... Čítať ďalej
19 | 05 | 2020 | SITA