Slovenská pošta vyplatí sociálne dávky od 18. do 27. mája na pobočkách alebo priamo na adresu
17 | 05 | 2020 I SITA

Slovenská pošta, a. s., bude od pondelka 18. mája do stredy 27. mája vyplácať sociálne dávky obyvateľom miest a obcí do vlastných rúk na pobočkách alebo priamo na adresu.


Dávky vyplatí približne 266 tisíc občanom v sume takmer 43 miliónov eur, pričom podobne ako v predchádzajúcich mesiacoch požiadala o asistenciu mestá, obce aj políciu. Ako štátna poštová spoločnosť informovala, v termíne vyplácania sociálnych dávok očakáva zvýšenú návštevnosť pobočiek, preto odporúča ostatným zákazníkom, aby zvážili návštevu pobočky v inom čase.

Poberatelia sociálnych dávok môžu prísť na pobočky pôšt kedykoľvek v priebehu desiatich dní počas otváracích hodín, nie je nevyhnutné prísť okamžite v prvý deň výplaty.

"Naďalej platia bezpečnostné a hygienické opatrenia a Slovenská pošta vyzýva obyvateľov, aby ich pri návštevách pobočiek zodpovedne a dôsledne dodržiavali," uviedla hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková. Dodržiavanie opatrení a zvýšený počet zákazníkov prichádzajúcich v tomto období na pobočky môže podľa nej spôsobovať, že čakanie a rady pred pobočkami pôšt môžu byť dlhšie.

Strana Za ľudí chce na sneme riešiť svoju politickú budúcnosť
Snem strany Za ľudí by mohol byť do začiatku leta. Čítať ďalej
17 | 05 | 2020 | TASR


"Slovenská pošta žiada všetkých návštevníkov pobočiek o trpezlivosť a pochopenie. Všetky prijaté opatrenia na Slovenskej pošte sú v súlade s nariadenými opatreniami Úradu verejného zdravotníctva SR, chránia zákazníkov ako aj zamestnancov pôšt pred rizikom šírenia koronavírusu," upozornila Dorčáková.

Slovenská pošta ukončila vyplácanie sociálnych dávok a dôchodkov z prenosných kontajnerov pri karanténnych oblastiach, keďže v súčasnosti takéto miesta už na Slovensku nie sú vyhlásené. Všetci poberatelia dávok budú štandardne prichádzať a preberať dávky na pobočkách pôšt.

Zákazníkom v karanténe pošta nebude sociálne dávky vyplácať priamo do vlastných rúk, na prebratie dávky môžu počkať do ukončenia karantény alebo kým sa situácia neupokojí. Ľudia v karanténe to podľa spoločnosti majú čitateľne uviesť a upozorniť doručovateľa na svojej schránke alebo na zvončeku.

Ochorenie COVID-19 prehĺbi chudobu podľa analytičky aj na Slovensku
17 | 05 | 2020 | SITA


Poštová spoločnosť zároveň oznámila, že od 15. mája už plynule zabezpečuje odosielanie zásielok do 45 krajín, vrátane už celého Talianska. "Pre nedostatok prepravných kapacít a obmedzeniam v leteckej preprave, súvisiacich s prepuknutím a rýchlym šírením nového koronavírusu, je pozastavené prijímanie zásielok od zákazníkov s doručením do krajín, kam nie je možné poštu doručiť.

Od 15. mája je pozastavené doručovanie zásielok aj do Kanady a Spojených štátov amerických," informovala Dorčáková. "Intenzívne však pracujeme na zabezpečení alternatívnej prepravy medzinárodných zásielok do zahraničia," dodala hovorkyňa Slovenskej pošty. Rôzne obmedzenia môžu spôsobiť omeškanie pri doručovaní medzinárodných zásielok z ktorejkoľvek časti sveta.

Podľa Dostála sa legálny lobing zamieňa s korupciou. Petrák má pochybnosti o účinnosti zákona
Kabinet Igora Matoviča (OĽaNO) vo svojom programe avizuje, že príjme zákon o lobingu, ktorý bude kombináciou zákonnej regulácie, povinného registra lobistov a kódexu. Čítať ďalej
17 | 05 | 2020 | SITA