V nemeckej reštaurácii používajú na oživenie priestoru figuríny
15 | 05 | 2020 I Marek Molnár

Sociálne dištancovanie spôsobilo, že sa niektoré miesta zdajú byť strašidelne prázdne, ale jedna nemecká reštaurácia prišla so zaujímavým nápadom, aby nepociťovala prázdnotu, informuje portál RT.


Šesť figurín, ktoré boli vypožičané od miestneho dodávateľa, teraz obsadzuje jedálenské stoly v rodinnom hoteli a reštaurácii Haase v nemeckom meste Laatzen. Figuríny dostali staromódne nemecké mená ako Hubertus alebo Hannelore, avšak jedna ženská postava sa nazýva Conny Corona, pričom ide o zaujímavú referenciu na súčasnú situáciu.

Umelí hostia držia skutočných návštevníkov od seba, ale tiež vytvárajú dojem, že jedáleň v Haase nie je tak riedko obsadená. Napriek tomu, že sú títo hostia nehybní, stále majú svoje výhody - vždy pripravení počúvať a nedokážu pokaziť večer.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=32&v=GEFGpPSzyGY&feature=emb_title

 

Majiteľka Ulrike Haase a jej partner prišli s novým konceptom po tom, čo sa dozvedeli, že na futbalových štadiónoch sa používajú výrezy ľudských tvári, ktoré nahrádzajú fanúšikov.

Po celom Nemecku sa otvárajú reštaurácie po týždňoch karantény, ale prísne požiadavky na hygienu a sociálne dištancovanie ich udržia spolovice prázdne až do tohto leta.

Kritizoval vládu na Facebooku a ráno ho už brala polícia
64-ročný muž bol vo svojom dome neďaleko maďarského mesta Szerencs zadržaný políciou potom, čo na Facebook pridal príspevok, v ktorom kritizoval maďarskú vládu, informuje portál InsightHungary. Čítať ďalej
14 | 05 | 2020 | Marek Molnár