Útok na pôrodnicu si vyžiadal 13 životov vrátane novorodičiek
12 | 05 | 2020 I TASR

Medzi obeťami na afganskú nemocnicu sú aj novorodičky a zdravotné sestry.


Najmenej 13 ľudí, vrátane dvoch novorodencov, zahynulo v utorok počas útoku neznámych ozbrojencov na pôrodnicu v prevažne šiitskej štvrti Kábulu. S odvolaním sa na tlačové oddelenie afganského ministerstva vnútra o tom informovala agentúra AFP. "Medzi obeťami sú aj novorodičky a zdravotné sestry," uviedol hovorca rezortu vnútra Tarík Arián.

Ministerstvo ďalej informovalo, že na nemocnicu zaútočili celkovo traja ozbrojenci, pričom jedného z nich sa bezpečnostným zložkám podarilo zneškodniť. Zvyšní dvaja útočníci polícii v čase vyhlásenia ešte stále vzdorovali.

Počas niekoľko hodín trvajúcej záchrannej operácie bolo zo zdravotníckeho zariadenia evakuovaných 100 osôb, vrátane troch cudzincov. Ako napísala agentúra AP, nad prevažne šiitskou štvrťou Dašte Barčí, ktorá sa v minulosti opakovane stala terčom útokov zo strany extrémistických hnutí Islamský štát a Taliban, sa v dôsledku útoku vznášal čierny dym. K teroristickému činu sa bezprostredne nikto neprihlásil, pričom hnutie Taliban zodpovednosť za útok odmietlo.

Väzni sa chceli nakaziť koronavírusom a dostať sa tak na slobodu
Väzni zámerne pili z nádoby kontaminovanej vírusom. Čítať ďalej
12 | 05 | 2020 | TASR