Prezidentka udelila milosť 41-ročnej matke jedenástich detí
12 | 05 | 2020 I SITA

Prezidentka Zuzana Čaputová dnes udelila milosť 41-ročnej žene A. B., matke jedenástich detí, ktorá bola opakovane súdom odsúdená za spáchanie trestného činu ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Jej deti mali v škole, ktorú navštevujú, vymeškané neospravedlnené vyučovacie hodiny.


Agentúru SITA o tom informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec. V záujme zabezpečenia riadnej starostlivosti o maloleté deti odsúdenej, odpustila prezidentka A. B. z trestu odňatia slobody vo výmere sedem mesiacov jeho nevykonaný zvyšok a zároveň jej odpustila dva tresty odňatia slobody vo výmere dva roky, ktorých výkony boli súdom podmienečne odložené.

Okrem trestného činu ohrozovania mravnej výchovy mládeže, nebola A. B. v minulosti odsúdená pre spáchanie iného trestného činu. Školská dochádzka školopovinných detí odsúdenej sa zlepšila a v tomto školskom roku nemajú podľa vyjadrenia riaditeľky základnej školy takmer žiadne neospravedlnené vymeškané vyučovacie hodiny.

Terénna sociálna pracovníčka, ktorá s rodinou pracuje posledný rok, hodnotí rodinu priaznivo. „Prezidentka pri posudzovaní žiadosti o milosť zohľadnila, okrem právnych aspektov prípadu, aj extrémne zložitú sociálnu situáciu v rodine odsúdenej a skutočnosť, že bola obeťou domáceho násilia,“ priblížil Strižinec.

Strelec vypovedal pred ŠTS, kto si ho najal na vraždu L. Basternáka
Správa bola aktualizovaná dňa 12.5.2020 o 16:30. Vraždu exprimátora Hurbanova Lászlóa Basternáka z roku 2010 si mal objednať u strelca Štefana Kaluza, ktorý bol za ňu právoplatne odsúdený na 25-ročné väzenie, obžalovaný Vladimír M.... Čítať ďalej
12 | 05 | 2020 | TASR