V rámci vyšetrovania sátorovcov polícia doteraz objavila 18 tiel

Podľa svedectva jedného z členov gangu skupina pripravila o život približne päťdesiat ľudí.


V rámci vyšetrovania trestnej činnosti zločineckej skupiny sátorovci policajti objavili 18 tiel ich obetí. Policajný zbor SR o tom informoval na sociálnej sieti. Polícia zároveň potvrdila medializované informácie o tom, že medzi nájdenými telami sú aj pozostatky hľadaného príslušníka martinského podsvetia Pavla Egreckého.


„V priebehu vyšetrovania boli nájdené jeho pozostatky v okolí Dunajskej Stredy. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie sa bližšie k veci vyjadrovať nebudeme,“ uviedla polícia.

Skupina sátorovcov páchala násilnú a ekonomickú trestnú činnosť v Dunajskej Strede, v okresoch Galanta a Komárno, ale aj na iných miestach na území Slovenska a Maďarska od roku 1999 do roku 2010.

Mafia dokáže aj koronakrízu využiť vo svoj prospech
Pandémia koronavírusu dáva zločineckým organizáciám príležitosť sústrediť sa na nové zisky. Využívajú oslabenie ekonomiky a snažia sa dostať pod kontrolu firmy, ktoré majú finančné problémy. Čítať ďalej
11 | 05 | 2020 | Slávka Cigáňová


Zakladateľa skupiny Lajosa Sátora zavraždili vlastní ľudia v decembri 2010 a jeho telo členovia gangu opakovane premiestňovali, aby ho polícia nenašla. Sátorovci súperili o priestor s gangom pápayovcov, ktorí v marci 1999 zahynuli v bare Fontána v Dunajskej Strede.

Strelcov si údajne objednal Sátor. Obeťami gangu boli tiež traja muži, takzvané biele kone, ktorých sa sátorovci zbavili, aby nemohli vypovedať v prípade podvodov s DPH. Na svedomí majú aj vraždu Vojtecha Ecsiho, člena konkurenčnej skupiny pápayovcov a jeho ochrankára Branislava Kotlana v apríli 2003.

Sátorovci sa krutým spôsobom zbavili aj svojho člena Andoraa Reisza, ktorého najprv zastrelili, potom rozštvrtili a pomleli mlynčekom na mäso. Násilnou smrťou sa skončil aj život zápasníkov, bratov Szilárda a Csabu Raiszovcov. Podľa svedectva jedného z členov gangu skupina pripravila o život približne päťdesiat ľudí.

Policajti našli telo jedného z najhľadanejších mafiánov v ilegálnom hrobe
Miesto, kde pozostatky zavraždeného mafiána Pavla Egreckého vykopali, policajtom ukázal zabijak Zsolt Nagy, prezývaný Čonty. Čítať ďalej
09 | 05 | 2020 | Slávka Cigáňová