Matovič: Za trvanie korony na Slovensku môže Sulík a jeho poslanci
11 | 05 | 2020 I Peter Haluza

Bez Sulíkovej sabotáže se mohli už dva týždne na Slovensku normálne žiť, vyhlásil Igor Matovič.


Richard Sulík aj viacerí poslanci SaS spochybňovali obmedzenia súvisiace s koronakrízou, čo spôsobilo, že sme sa ešte korony na Slovensku nezbavili. V rozhovore pre Plus JEDEN DEŇ to povedal premiér a šéf strany OĽaNO Igor Matovič.

„Ak by sa Richard postavil za opatrenia, nerobil by stále tak sabotáž zboku, tak už sme možno mohli mať dva týždne nulu a mohli sme úplne normálne na Slovensku žiť,“ vyhlásil ďalej Matovič. Podľa neho ak podpredseda vlády spochybňuje opatrenia vlády, tak to má výrazný vplyv na ľudí.

Matovič sa pristavil aj pri tom, ako Sulíkova SaS povalila Radičovej vládu. „Myslel som si, že Rišo z toho vyrástol, ale nevyrástol. Myslím si, že keby prišla podobná situácia, tak bez problémov vládu povalí znova,“ povedal šéf OĽaNO. Ako dodal, našťastie mu teraz môže povedať „choď sa hádzať o zem mimo koalície“, lebo ak SaS odíde, vláda môže pokračovať.

Sulík sa pre zmenu v rozhovore pre Hospodárske noviny obul do Matovičových obľúbených epidemiológov, o ktorých povedal, že na rozhodovanie nemajú mandát a neboli nikým volení. Pochválil ich však, že minulý pondelok sa pri opatreniach uvoľňujúcich ekonomiku rozhodli aj z ekonomického pohľadu veľmi správne.

Nezabudol ani na Matoviča, keď ho natrel, že zablokoval riešenie nájmov pre zavreté prevádzky, ktoré Sulík pripravil spolu s ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou.

"Nezničila nás korona, nezničia nás ani hygienici," píše poslanec OĽaNO
"Do boja!!! Zdá sa, že hygienici zobrali svoj boj s korona vírusom až prehnane horlivo a rúbu hlava-nehlava," vyzýva Matovičov stranícky podriadený poslanec Peter Kremský. Čítať ďalej
11 | 05 | 2020 | Peter Haluza