Raši viní Remišovú z rodinkárstva
08 | 05 | 2020 I Slávka Cigáňová

Bývalý podpredseda vlády pre investície a informatizáciu verejne obvinil svoju nástupkyňu z pretvárania Úradu podpredsedu vlády na stranícku bunku.


Informácie priniesol portál 1.pluska.sk. „Pani Remišová sa rozhodla rozdávať fleky spolustraníkom a podporovať bujnenie úradníckeho aparátu,“ rozhorčoval sa Raši. Podľa jeho slov strana Za ľudí poňala úrad ako stranícku bunku a miesto odborníkov si ako poradcov priniesla dvoch mladých mužov. „Jeden z nich sa na sociálnej sieti chválil, že ešte pred rokom umýval riady v Dánsku. Tak toto naozaj nie je profesionalizácia našich ministerstiev a úradov,“ povedal Richard Raši.

Z Úradu podpredsedu vlády sa má podľa Rašiho slov stať ministerstvo len preto, aby Remišová mohla pre svojich spolustraníkov vytvoriť nové miesta štátnych tajomníkov. Nimi vraj majú byť poslanci Ledecký a Antal. „Ide o zbytočnú a drahú zmenu. Každý štátny tajomník bude mať k dispozícii kanceláriu, sekretariát, limuzínu, vodiča, poradcov atď.,“ citoval portál Rašiho.

Kočner sa zaujímal o údajné kopromitujúce fotky P. Pellegriniho
Kompromitujúce fotografie na expremiéra zháňal Marian Kočner. Poskytnúť ich mali bratia Pčolinskí. Čítať ďalej
07 | 05 | 2020 | Slávka Cigáňová


Remišová mu však odkázala, že by zarábali menej, než im prislúcha dnes ako poslancom Národnej rady. "Pán Raši má rovnako ako oni plat asi 4500 eur.“ Pripomenula ešte zlaté padáky, ktoré Raši chcel dať svojmu hovorcovi Martinovi Dorčákovi - 16 000 eur a šéfke jeho kancelárie 24 000 eur. "Našťastie sa nám podarilo stopnúť ich vyplatenie,“ povedala.

Po svojom predchodcovi vraj našla mnohé nevýhodné zmluvy za milióny eur. „Po zdravotníctve, ktoré prišlo za jeho éry s Pavlom Paškom o stovky miliónov eur aj informatizácia horko zaplakala. Kostlivcov v skrini po Rašim aj Pellegrinim stále objavujeme, môžem už dnes prisľúbiť, že na žiadosť pána Rašiho sa nebudeme baviť o drobných. Môžme hovoriť aj o konkrétnych firmách a menách. Aj SkyToll, kde sme prišli o 600 000 miliónov eur tu mal svojho zástupcu. Ideme na to, pán Raši?"

Galko má byť šéfom v podniku rezortu obrany
Exminister obrany Ľubomír Galko, ktorý je aktuálne zamestnancom rezortu obrany, by sa mal po novom stať šéfom Leteckých opravovní Trenčín (LOTN). Rezort aktuálne preveruje jeho bezpečnostnú spoľahlivosť. Čítať ďalej
07 | 05 | 2020 | Jaroslav Fabok