Epidemiológ sa neriadil vlastnými pokynmi. Počas karantény ho navštívila milenka
08 | 05 | 2020 I Slávka Cigáňová

Radil britskému premiérovi Borisovi Johnsonovi ako čo najlepšie nasadiť protikoronavírusové opatrenia. Profesor Neil Ferguson však sám nedodržiaval zákaz vychádzania.


Ako informovali topky.sk, profesor sa vzdal svojej funkcie. Napriek obmedzenému vychádzaniu sa stretol so svojou milenkou, opakovane.




Ferguson (51) svojho času tvrdil, že šírenie nákazy koronavírusom môže vo Veľkej Británii spôsobiť 250 000 úmrtí a oslabiť britské zdravotníctvo. Vládny vedec aj napriek tomu dovolil svojej vydatej milenke, aby ho navštívila uňho doma v Londýne minimálne dvakrát.


Antonia Staatsová je vydatá, s manželom majú tri deti. Jej prvá návšteva u profesora sa uskutočnila 30. marca. Práve vtedy epidemiológ vyhlasoval, že karanténa by mala zotrvať v platnosti až do júna.



Epidemiológ neskôr priznal, že nesprávne posúdil situáciu, vyvodil osobnú zodpovednosť. "Preto som odstúpil zo svojho postu vo Vládnej vedeckej poradenskej skupine pre núdzové situácie." Sám Ferguson neskôr ochorel na COVID-19. Staatsová uviedla, že s manželom majú tzv. "otvorené partnerstvo", prípad odmieta komentovať.

Černosi zomierajú na COVID-19 častejšie ako belosi
Po zohľadnení veku či demografických faktorov mali černosi dvakrát vyššie riziko úmrtia na COVID-19 ako belosi. Čítať ďalej
07 | 05 | 2020 | SITA