Surferi si uprostred pandémie zajazdili na dychberúcich farebných vlnách (VIDEO)
01 | 05 | 2020 I Marek Molnár

Bioluminiscencia je vždy inšpirujúca, ale kvôli pandémii Covid-19, sa v Kalifornii našlo len pár surferov, ktorí sa odhodlali si ísť zajazdiť na žiariacich vlnách, informuje portál RT.


Pláže v San Diegu sa nedávno znovu otvorili, čím sa obyvateľom opäť umožnilo surfovať, plávať a prechádzať sa po pláži, vďaka čomu sa môžu nadýchať čerstvého vzduchu a oddýchnuť od domácej izolácie.

Na internete sa objavili dychberúce zábery, na ktorých môžete vidieť surferov, ako jazdia na žiariacich vlnách, ktoré sfarbili bioluminiscenčné riasy.





Dažde v posledných týždňoch dopomohli ku kvitnutiu rias Lingulodinium polyedra, typu jednobunkových organizmov, ktoré spôsobujú tzv. „Červený príliv“ počas dňa pred tým, ako sa v noci zmení ich farba na svetlo modrú.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=bG1xxo5YGg4&feature=emb_title

Riasy sa začali objavovať pozdĺž pobrežia Kalifornie okolo 15. apríla, zatiaľ čo mnoho oblastí je stále uzavretých kvôli pandémii.

Vakcína proti Covid-19 môže byť ešte ďaleko, ale tieto alternatívne liečby sú zatiaľ najlepším riešením
Zatiaľ čo početné klinické štúdie v súčasnosti vytvárajú vakcínu proti koronavírusu, jedna nová štúdia navrhuje sľubné alternatívne liečby, ktoré sa môžu použiť na zastavenie jeho šírenia, informuje portál RT. Čítať ďalej
26 | 04 | 2020 | Marek Molnár