Ministerstvo vnútra upozorňuje na možné zdržania na hraniciach pre návrat množstva občanov
01 | 05 | 2020 I TASR

Ministerstvo vnútra (MV) SR apeluje na všetkých, ktorí sa počas predĺženého víkendu plánujú vracať na Slovensko zo zahraničia, aby sa pripravili na možné zdržanie na hraniciach. TASR o tom informoval hovorca rezortu vnútra Petar Lazarov.


"Dôvodom je veľký počet osôb, ktorých návrat tieto dni očakávame. Konkrétne od štvrtka 30. apríla do soboty 2. mája príde na naše územie a do karanténnych zariadení takmer 2000 ľudí. Všetkých preto žiadame o trpezlivosť a zhovievavosť, cieľ máme všetci spoločný, zdravie a bezpečnosť všetkých obyvateľov Slovenskej republiky," vysvetlil Lazarov.

Zdôraznil, že celý proces má v čase pandémie nového koronavírusu postup, ktorý treba aj pre bezpečnostné dôvody dodržiavať a strpieť. Podľa jeho slov je nereálne, aby každého dokázali umiestniť do karanténneho zariadenia okamžite po príchode na hraničný priechod.

Podotkol, že situácia na hraniciach bola v uplynulých dňoch relatívne pokojná. Karanténou prešlo podľa jeho slov doteraz zhruba 12.400 osôb.

Farmárovi, ktorý upozornil na „grófku Zemplína“, stále komplikujú život
Marian Mičko dostal predvolanie pre údajný nezákonný výrub drevín. Práve on po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice upozorňoval na podozrivé podnikanie smeráckej exposlankyne. Čítať ďalej
01 | 05 | 2020 | Slávka Cigáňová