Fico označil Matoviča za „premiéra Rómov“
30 | 04 | 2020 I Peter Haluza/SITA

Na otázku, či sa neobáva, že podpredseda Smeru-SD a bývalý premiér Peter Pellegrini odíde zo strany, Fico neodpovedal.


Poslanci Smeru-SD pred dnešným vystúpením premiéra Igora Matoviča k programovému vyhláseniu vlády v pléne opustili rokovaciu sálu. Fico to na tlačovke obhájil tým, že tak urobili preto, lebo „bláznov počúvať nebudú“.

„To, čo dnes Matovič predviedol, prekročilo všetku mieru súdnosti a potvrdilo jeho charakteristické črty. Odignoroval celú rozpravu k PVV a nebolo mu tak možné dať žiadnu faktickú poznámku,“ uviedol Fico. Matoviča označil za „premiéra Rómov“, o ktorých sa v súčasnej situácii, podľa jeho slov, najviac zaujíma.

Líder Smeru-SD ďalej priblížil, že zo strany bude naďalej budovať výraznú a razantnú opozičnú stranu. „Do vedenia strany dám všetky skúsenosti, ktoré som za posledné roky nabral a urobím všetko pre to, aby Smer-SD opäť vyhral nasledujúce parlamentné voľby,“ vyhlásil. Na novinársku otázku, či sa neobáva, že podpredseda Smeru-SD a bývalý premiér Peter Pellegrini odíde zo strany, neodpovedal.

Peter Pellegrini pripúšťa kandidatúru za predsedu Smeru-SD
"Ak by prišli aj predčasné alebo riadne voľby, a šli by sme do nich v takej kondícii, v akej sme dnes, tak som presvedčený, že výsledok bude podstatne horší, ak nedôjde k zásadným zmenám v našej strane," povedal v rozhovore Peter... Čítať ďalej
25 | 04 | 2020 | TASR