Hackeri odhalili šokujúce informácie z pozadia okolo koronavírusu
25 | 04 | 2020 I Jaroslav Fabok

Hackeri mali napadnúť až 25-tisíc emailových adries patriacich pod Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO), Nadáciu Billa Gatesa a iné organizácie zaoberajúce sa pandémiou koronavírusu.


Americký denník The Washington Post v tejto súvislosti uvádza, že zverejnené údaje sa obratom pokúsili zneužiť krajine pravicové extrémistické skupiny. Ich cieľom je v emailoch hľadať akékoľvek informácie súvisiace s koronavírusom.


Pravicoví extrémisti, ktorí sa mali ihneď po zverejnení emailovej databázy pustiť do pokusov o získavanie informácií, zároveň aktívne zdieľajú konšpiračné teórie týkajúce sa pandémie koronavírusu. Okrem iného sa podľa denníka The Washington Post pokúšajú spojiť vírus COVID-19 so šírením vírusu HIV, ktorý spôsobuje ochorenie AIDS.


Koronavírusu venujeme prehnanú pozornosť, tvrdí všeobecná lekárka
Podľa lekárky Zuzany Pitoňákovej hrozí, že pacienti s inými vážnymi diagnózami sa nedostanú k adekvátnej liečbe. Denne u nás zomiera viac ľudí na iné choroby než COVID-19, pripomína. Čítať ďalej
24 | 04 | 2020 | Slávka Cigáňová

WHO pre britské noviny Dailymail potvrdila, že skutočne došlo k úniku informácií obsahujúcich emailové adresy a prístupové heslá z ich databáz. Organizácia však mala medzičasom heslá ku kompromitovaným účtom restovať.



Najväčšie množstvo údajne uniknutých informácií k emailovým účtom, až 9 938, malo pochádzať z amerického Národného inštitútu zdravia (NIH). Zo Svetovej banky malo uniknúť 5 120 a z WHO 2 732 údajov.


Úniky sa mali týkať aj nadácie Billa Gatesa, ktorá v priebehu minulého týždňa oznámila, že poskytne ďalších 150 miliónov dolárov určených na financovanie boja proti pandémii koronavírusu. 


Robert F. Kennedy ml. otvorene obvinil Billa Gatesa zo snahy vyhladiť časť populácie
Robert F. Kennedy mladší ostro vystúpil proti Gatesovi a jeho žene Melinde, ktorí chcú podľa neho „očkovaním proti koronavírusu“ vyhladiť väčšiu časť svetovej populácie. Napísali EPOCH TIMES. Čítať ďalej
25 | 04 | 2020 | Preklad: Redakcia HD