Desiatky ľudí v Bosne začali držať hladovku proti karanténe
21 | 04 | 2020 I Imrich Kovačič / SITA

V Bosne a Hercegovine začalo v pondelok takmer 80 ľudí držať hladovku za to, aby ich prepustili z karantény, do ktorej ich umiestnili pre podozrenie, že sú nakazení koronavírusom.


Sú to občania Bosny a Hercegoviny, ktorí pracovali v zahraničí, a po návrate domov museli ísť do povinnej karantény mimo svojho domova - do hotela v meste Zenica v centrálnej časti krajiny.

Všetci takmer osemdesiati ľudia, ktorí sú tam v karanténe, prestali v pondelok prijímať potravu, a tiež tvrdia, že odteraz už nedovolia zdravotníckym pracovníkom, ktorí ich tam navštevujú, aby im odmerali teplotu.

"Vo vestibule sa tu všetci stretávame, a ak je jeden z nás nakazený, nakazíme sa všetci," argumentuje Mirsad Sušič, ktorý je jedným z hladovkárov. Všetci požadujú, aby im dovolili premiestniť sa do domácej samoizolácie, pretože tam je podľa nich riziko, že nakazia seba alebo ostatných, ďaleko menšie.

Ekonomicky zdrvená Venezuela vďačí Rusku za významnú pomoc počas pandémie
Rusko zaručilo nové dodávky zdravotníckeho materiálu do ekonomicky zdevastovanej Venezuely, uviedlo venezuelské ministerstvo zahraničných vecí. Čítať ďalej
21 | 04 | 2020 | Timotej Dudka