Amazon používa termálne kamery na detekciu COVID-19
21 | 04 | 2020 I Timotej Dudka

Gigantická spoločnosť Amazon nainštalovala termálne kamery vo svojich skladoch na celom svete, aby kontrolovala či zamestnanci nevykazujú príznaky COVID-19, informuje portál BBC.


Kamery môžu pomôcť zistiť horúčku porovnaním telesného tepla osoby s teplom jej okolia. Táto technológia je rýchlejšia a spoľahlivejšia ako teplomery blízkeho dosahu, na ktoré sa spoločnosť predtým spoliehala.

Prípady COVID-19 boli hlásené medzi zamestnancami vo viac ako 50 skladoch Amazonu, čo sa len Spojených štátov týka.

Zamestnanci Amazonu však tvrdili, že je takmer nemožné praktizovať sociálne dištancovanie vnútri skladov.

Muž sa vyhrážal hromadným vystrieľaním zákazníkov, ktorí v supermarkete na Floride nenosia masky
Polícia na Floride zatkla muža po tom, ako sa vyhrážal hromadnou streľbou v supermarkete Publix. Prekážalo mu totiž, že ochrannú masku v ňom nosí len veľmi málo zákazníkov, informuje portál Miami Herald. Čítať ďalej
20 | 04 | 2020 | Timotej Dudka


„Denné kontroly telesnej teploty sme zaužívali v našich prevádzkach ako ďalšie preventívne opatrenie na podporu zdravia a bezpečnosti našich zamestnancov, ktorí naďalej poskytujú služby v našich komunitách,“ uviedol hovorca Amazonu pre BBC News.

„V súčasnosti implementujeme použitie termálnych kamier na sledovanie telesnej teploty, aby sme na niektorých našich pracoviskách vytvorili efektívnejšie meranie prítomnosti vírusu.“

Generálny riaditeľ spoločnosti Thermascan Dave Blane, ktorá kamery vyrába, uviedol, že termálna technológia sa používa odkedy ju letiská na celom svete prijali počas epidémie závažného akútneho respiračného syndrómu (Sars) v roku 2003.

Hromadné lynčovanie v Indii: Polícia zatkla viac ako 100 spolupáchateľov trojnásobnej vraždy (VIDEO)
V západnom indickom štáte Maháraštra bolo zatknutých viac ako 100 účastníkov hromadného smrteľného zlynčovania troch mužov, informuje BBC. Čítať ďalej
20 | 04 | 2020 | Timotej Dudka


„Zaznamenali sme nárast používania tepelnej technológie v rôznych priemyselných odvetviach až do bodu, keď je takmer ťažké udržať krok s dopytom,“ uviedol.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) varovala, že meranie teploty kvôli COVID-19 môže viesť k falošným domnienkam, pretože horúčka ešte nepotvrdzuje skutočnú prítomnosť koronavírusu. Blane však potvrdil, že „táto technológia môže byť v súčasnosti neuveriteľne presná“ a mala by sa používať širšou verejnosťou.

Celosvetový dopyt po dodávkach termálnych kamier prudko stúpol od začiatku súčasnej pandémie.

V marci Amazon prepustil pracovníka v New Yorku, ktorý zorganizoval protest proti pracovným podmienkam v skladoch.

USA obvinilo Irán z „obťažovania“ v Perzskom zálive (VIDEO)
Iránsky islamský revolučný strážny zbor (IRGC) obvinil USA z toho, že uviedol „hollywoodsku verziu udalostí“ o nedávnom incidente v Perzskom zálive, informuje BBC. Čítať ďalej
20 | 04 | 2020 | Timotej Dudka