V Sýrii otestovali najnovšie ruské tanky Armata T-14
20 | 04 | 2020 I Timotej Dudka

Ruská armáda otestovala svoj nový bojový tank ďalšej generácie Armata T-14 v Sýrii, citoval spravodajský portál armyrecognition.com slová ruského ministra priemyslu a obchodu Denisa Manturova.


Alexander Potapov, generálny riaditeľ spoločnosti Uravagonzavod, ktorá vyrobila a vyvinula tento bojový tank (spolu s priemyselnou spoločnosťou Rostec), 3. februára uviedol, že ruským vojskám sa dodajú prvé tanky T-14 v roku 2020, zatiaľ iba na terénne skúšky.



Sériové dodávky ruskej armáde sa začnú v roku 2021. „Je to drahý proces, pretože stále prechádza ďalšími skúškami a modernizáciou, pretože ministerstvo obrany požiadalo o ďalšie technické riešenia s cieľom začať sériové dodávky od budúceho roka podľa existujúcej zmluvy,“ uviedol Manturov.

Rusko plánuje začať spoluprácu s potenciálnymi zahraničnými kupujúcimi týchto tankov a dokonca už prijalo niekoľko predčasných objednávok. „Budúci rok, keď sa začnú tieto tanky sériovo dodávať ministerstvu obrany a získa sa vývozný certifikát, začneme pracovať so zahraničnými klientmi,“ uviedol Manturov. Podľa neho už niekoľko krajín o tieto tanky prejavilo záujem. Ruská armáda pôvodne plánovala získať 2 300 tankov T-14 medzi rokmi 2015 - 2020.

USA obvinilo Irán z „obťažovania“ v Perzskom zálive (VIDEO)
Iránsky islamský revolučný strážny zbor (IRGC) obvinil USA z toho, že uviedol „hollywoodsku verziu udalostí“ o nedávnom incidente v Perzskom zálive, informuje BBC. Čítať ďalej
20 | 04 | 2020 | Timotej Dudka