Na uvažovanie o letných dovolenkách je priskoro, tvrdí šéf diplomacie
20 | 04 | 2020 I SITA

Ak by sa nemeckým turistom náhodou aj podarilo niekam vycestovať, vláda by sa už podľa ministra zahraničia nepostarala o ich prepravu naspäť do vlasti.


Nemecký minister zahraničných vecí Heiko Maas cez víkend vystríhal Nemcov pred tým, aby si už teraz plánovali letné dovolenky, pretože je veľmi ľahko možné, že sa na ne nedostanú, prípadne sa z nich nedostanú naspäť domov. Ako dodal, cestovné obmedzenia zatiaľ nie sú medzi opatreniami, ktoré sa nemecký kabinet chystá v najbližšej dobe zmierňovať. "V tomto momente nevidím absolútne žiadny dôvod na odvolávanie" cestovných obmedzení, cituje Maasa spoločnosť Deutsche Welle.

Šéf nemeckej diplomacie dodal, že aj ak by Nemecko cestovné obmedzenia zmiernilo, obmedzenia a uzávery, ktoré platia v iných krajinách by nemeckým turistom aj tak neumožnili ísť na zahraničnú dovolenku.Navyše, ak by sa im prípadne aj podarilo niekam vycestovať, nemecká vláda by sa už tentoraz nepostarala o ich prepravu naspäť do vlasti. "Nebudeme schopní robiť v lete nejaký podobný repatriačný program ako ten, ktorý sa teraz skončil a v rámci ktorého sme priviezli naspäť 240-tisíc ľudí," povedal Maas.

Česi chcú dovolenkové koridory na Slovensko a do Chorvátska
„Pre nás je dôležité, aby štát - alebo oba štáty - určili čo najnižšie kritériá, ktoré budú znamenať, že klient môže do tejto krajiny pricestovať a vrátiť sa bez karantény," vysvetil hovorca Asociácie cestovných kancelárií Jan... Čítať ďalej
11 | 04 | 2020 | Peter Haluza