Všetok personál utiekol a seniorov nechali napospas smrteľnému koronavírusu
19 | 04 | 2020 I Marek Molnár

V kanadskom meste Dorval vyšetrujú úrady prípada úmrtia z nedbanlivosti voči seniorom z domova dôchodcov Herron, keď odtiaľ zmizli všetci zamestnanci a klientov tam nechali napospas smrteľnému koronavírusu Covid-19 a bez pomoci, informuje portál Novinky, ktorý sa odvoláva na spravodajskú agentúru Focus.


Domov dôchodcov pre približne 150 klientov je považovaný za luxusné zariadenie pre seniorov. Pobyt tam mesačne stojí niekoľko tisíc kanadských dolárov, avšak jedného dňa zmizol personál a o zhruba 130 ľudí sa nemal kto postarať. Počas niekoľkých dní tam zomrelo 31 ľudí.

Keď sa namiesto dostavili záchranári, tak našli preživších, ktorí boli úplne dehydrovaní, podvyživení a dezorientovaní, dokonca niektorí ležali bezvládne vo vlastných výkaloch.

Dvaja seniori zomreli a ležali vo svojich posteliach bez toho, aby si to niekto všimol. Pitvy u prvých zosnulých preukázali, že klienti domova zomreli na smrteľný koronavírus Covid-19.

Soros vkladá viac ako 130 miliónov dolárov do nadačných fondov na boj proti koronavírusu
George Soros zo svojej nadácie Open Society Foundations (OSF) vkladá do fondov viac ako 130 miliónov dolárov na pomoc zraniteľným komunitám po celom svete uprostred pandémie Covid-19, informuje portál The Hill. Čítať ďalej
18 | 04 | 2020 | Marek Molnár


Premiér Quebecu Francois Legault oznámil, že začalo vyšetrovanie kvôli hrubej nedbanlivosti.

Kanada má v súčasnosti 32 412 potvrdených prípadov Covid-19 a 1346 mŕtvych. V sobotu predseda vlády Justin Trudeau oznámil, že Kanada a USA o ďalších 30 dní predĺžili uzatvorenie spoločnej hranice. Súčasný zákaz cestovania z jednej krajiny do druhej sa nevzťahuje na vodičov kamiónov a Kanaďanov, ktorí časť roka žijú v USA a vracajú sa do svojej krajiny.

Kráľovná Alžbeta ruší celonárodné narodeninové oslavy: „Tento rok to nie je vhodné!“
Celonárodné oslavy narodenín britskej kráľovnej Alžbety sa tento rok konať nebudú, nakoľko požiadala, aby pri tejto príležitosti ostali všetci doma a vojaci nesalutovali so zbraňami, ako je v krajine zvykom. V aktuálnej situácii, pokým krajina... Čítať ďalej
18 | 04 | 2020 | Timotej Dudka