Iránsku armádu posilní nová domáca verzia tankov T-90
18 | 04 | 2020 I Timotej Dudka

Nová verzia tanku T-90 je vybavená novým stabilizátorom zbraní a chemickými obrannými systémami.


Iránska armáda posilní svoje obrnené divízie novou verziou ruských tankov T-90, ktorá je vyspelejšia ako akékoľvek predchádzajúce generácie domácich tankov, informuje portál Iran Daily.


V štátnej televízii vo štvrtok večer veliteľ pozemného oddielu iránskej armády Kiomars Heidari uviedol, že iránske Ministerstvo obrany a Ozbrojené sily Iránskej islamskej republiky spoločne vyvinuli novú domácu verziu tankov T-90.

„Táto verzia T-90 je oveľa vyspelejšia ako predošlé tanky Zolfaqar,“ poznamenal veliteľ a následne uviedol, že „iránsky T-90 prechádza záverečnými testami a onedlho bude dodaný armáde“.

Pôvodné tanky T-90 boli treťou generáciou ruských tankov, ktoré slúžili od roku 1993.

Americké vojenské lietadlá lietali neďaleko Taiwanu po tom, ako ho Čína ohrozovala vojenskými akciami
Dve vojenské lietadlá Spojených štátov lietali vo vzdušnom priestore južne od hlavného mesta Taipei v pondelok, pár dní po tom, ako Čína provokovala vojenskými cvičeniami neďaleko Taiwanu, informuje Reuters. Čítať ďalej
17 | 04 | 2020 | Timotej Dudka


Generál poukázal na sedem nových funkcií nového tanku T-90 a uviedol, že je vybavený novým stabilizátorom zbraní a chemickými obrannými systémami. Nová verzia T-90 sa stala najnovšou iránskou zbraňou pre moderné vojny, poznamenal generál Heidari s tým, že pozemné sily armády prevezmú prvú dávku tankov v iránskom mesiaci Mehr (22. september - 21. október).

Ďalej poukázal na nové stratégie vojenských iránskych síl využívajúce moderné vojenské vybavenie. Armádne pozemné sily Iránu začnú používať aj tri nové typy guľometov, uviedol veliteľ a dodal, že armáda tiež nahradí pušky G3 novou bojovou puškou vyvinutou iránskym Ministerstvom obrany.

V zásielke ochranných rúšok bolo nájdených 14 kilogramov kokaínu v hodnote viac ako milión libier
Príslušníci colnej stráže našli v dodávke, ktorá sa v utorok pokúšala vstúpiť z Francúzska do Veľkej Británie cez tunel pod Lamanšským prielivom, približne 14 kg kokaínu, informuje britský portál Evening Standart. Čítať ďalej
17 | 04 | 2020 | Timotej Dudka