Grécko rozšíri hraničný plot s Tureckom: Pripravuje sa na ďalšiu vlnu migrantov!
17 | 04 | 2020 I Timotej Dudka

Grécka vláda plánuje rozšíriť hraničný plot pozdĺž rieky Evros v rámci prípravy na novú vlnu migrantov, informuje spravodajský portál Breitbart.


Plán na rozšírenie hraničného plotu je súčasťou nových právnych predpisov zameraných na riešenie boja proti šíreniu koronavírusu. Predstavitelia krajiny tiež uviedli, že grécke orgány rozšíria hraničný plot „bez ohľadu na rozpočet výdavkov“.

Ozbrojené vojenské vozidlá budú umiestnené pozdĺž severnej hranice s Tureckom „s cieľom pokryť mimoriadné a naliehavé potreby slúžiace verejnému záujmu a ochrane národných hraníc a hraníc EÚ“.

Grécka vláda tento týždeň potvrdila, že Turecko môže posielať migrantov späť do gréckeho pohraničného priestoru po predchádzajúcom uzavretí hraníc koncom minulého mesiaca kvôli obavám zo šírenia koronavírusu.

Grécko má na svojich hraniciach tajné miesto, kde zadržiava migrantov
Na území Grécka pri hraniciach s Tureckom sa s vedomím tamojšej vlády nachádza "tajné zariadenie", v ktorom zadržiavajú migrantov pred tým, ako ich z krajiny bez riadneho azylového konania vyhostia naspäť do Turecka. Informoval o tom v stredu... Čítať ďalej
11 | 03 | 2020 | TASR


„Všimli sme si nejaké podozrivé aktivity. Výsledkom je, že sme počas veľkonočných sviatkov nariadili zvýšenie opatrení,“ uviedol zdroj gréckej vlády. Hovorca zástupcu gréckej vlády Stelios Petsas tieto tvrdenia potvrdil.

Grécky minister obrany Nikos Panagiotopoulos vyhlásil: „Posilníme svoje sily pozdĺž hraníc. V Evrose je posilnená a vytvorená ochrana na miestach, kde predtým neexistovala. Na mori, kde je to zložitejšie ako na súši, sme posilnili hliadky pobrežnou strážou.“

Počas týždňov, kedy prezident Recep Tayyip Erdoğan otvoril turecké hranice utečencom, grécke orgány informovali o množstve agresívnych akcií tureckých síl a orgánov umiestnených pozdĺž hranice.

Nemecká polícia zatkla štyroch islamistov z plánovania útoku na americkú leteckú základňu
Nemecké úrady tvrdia, že polícia zatkla podozrivú skupinu štyroch členov Islamského štátu, ktorí údajne plánovali útok na americkú vojenskú základňu sídliacu v Nemecku, informuje portál Breitbart. Čítať ďalej
16 | 04 | 2020 | Timotej Dudka