Dovolenku na talianskej pláži možno strávime v kabínach z plexiskla
17 | 04 | 2020 I Timotej Dudka

Talianska spoločnosť verí, že prišla so spôsobom, ako zabezpečiť, aby sa pláže mohli otvoriť počas dovolenkovej sezóny aj napriek súčasnej pandémii, informuje portál Theolivepress.


Spoločnosť Nuova Neon Group vyvíja niekoľko produktov s cieľom priniesť novú úroveň bezpečnosti počas pandémie COVID-19.

Medzi nich patria priehľadné kabíny z plexiskla, ktoré je možné postaviť okolo slnečníkov na plážach, čo je výhoda najmä pre turistov a dovolenkárov. Tieto ochranné dva metre vysoké a štyri a pol metra široké kabíny už boli otestované na pláži v Riviére Romagna.



„Podľa nášho názoru to môže fungovať,“ uviedol Claudi Ferrari, generálny riaditeľ spoločnosti Nuova Neon Group. „Táto myšlienka sa zrodila s dvojakým cieľom chrániť, ale aj obnoviť dovolenkové aktivity.“

V prípade schválenia plážových kabín by sa mohli využívať iba za podmienky určitých opatrení vrátane používania tvárových masiek, dezinfekčných gélov a dodržiavania dostatočného odstupu.

Ferrari dodal, že jeho spoločnosť tiež vyrába podobné krytie z plexiskla pre lekárne a banky. Taktiež ich navrhol zabudovať medzi stoly v reštauráciách. Pokiaľ však ide o pláž, verejnosť nie je až tak presvedčená.

Fabrizio Licderse, prezident turistického združenia s názvom Assobalneari, vyhlásil: „Kto by šiel na pláž, aby bol v plastovej krabici pri 35 °C? Pláž je zadarmo.“

Hviezda pri dychberúcom obiehaní čiernej diery potvrdila Einsteinovu teóriu (VIDEO)
Hviezda S2, ktorá obieha okolo supermasívnej čiernej diery v strede Mliečnej dráhy, potvrdila Einsteinovu teóriu, pričom jej obiehanie je zaznamenané na dychberúcej animácii. Informuje portál RT. Čítať ďalej
17 | 04 | 2020 | Marek Molnár