Tipos stále sužujú čudné hráčske kontá aj kauza Lemikon
16 | 04 | 2020 I Slávka Cigáňová

Na podozrivé praktiky hráčov upozornil námestník generálneho riaditeľa národnej lotériovej spoločnosti Martin Bohoš. Zrušených bolo 140 hráčskych kont.


Niektorí hráči si nabíjali svoje kontá, no s peniazmi nehrali, ale si ich preposielali na svoje účty v bankách. "Bolo to manažérske zlyhanie, ale aj zlyhanie dodávateľa," uviedol Martin Bohoš v rozhovore pre INDEX. Ten od konca minulého roka Tipos dočasne vedie. Predtým bol v pozícii AML officera, čiže bol zodpovedný za ochranu spoločnosti pred legalizáciou príjmov z trestnej činnosti a financovania terorizmu.

Nechal si robiť pravidelné reporty, v ktorých sa začali objavovať čudné transakcie. V štátnom Tipose tak preverili celú internetovú herňu. A v nej všetky údaje o hráčoch, ich doklady, transakcie, informácie o platobných bránach, ktoré používajú, či to, ako hrajú. Našlo sa 140 podozrivých hráčskych kont, výsledkom razie bolo ich zrušenie.





Slovensko sa za dva týždne prepadlo v rebríčku boja s koronavírusom o desiatky miest
Ešte koncom marca sa Slovensko nachádzalo na treťom mieste hodnotenia bezpečnosti krajín v súvislosti s koronavírusom v rebríčku Deep Knowledge Group. Po dvoch týždňoch sa krajina prepadla na 38. pozíciu. Čítať ďalej
16 | 04 | 2020 | Jaroslav Fabok


V súvislosti s podozrivými hráčskymi kontami, cez ktoré sa mali preprať milióny eur, boli vlani v novembri zadržaní najvyšší predstavitelia Tiposu. V sídle štátnej akciovky sa konala razia a kukláči si prišli po šéfa národnej lotérie Jána Barcziho a šéfa IT oddelenia spoločnosti Milana Preleca. Oboch súd vzal do väzby, informoval vtedy portál Aktuality.sk.
O chybe vedelo aj ministerstvo

O chybe v elektronickom systéme lotérie vraj vedelo aj ministerstvo financií ako jediný akcionár. Umožňovala hráčom vytvárať si kontá, vkladať si tam peniaze a tie bez toho, aby museli tipovať, prevádzali na súkromné účty v bankách. Hráči mohli údajne preprať viac ako pol milióna eur, zdroje Aktualít hovoria o 20 až 27 miliónoch eur.

Martin Bohoš dnes tvrdí, že atmosféra v štátnej lotériovej akciovke sa od novembra výrazne zmenila a teraz čelí ďalším výzvam. Medzi nimi faktu, že aj po dvadsiatich rokoch je stále živý spor s cyperským Lemikonom. Ani Tipos sa nevyhol pandémii Covid-19 a musí sa popasovať s problémami, ktoré prináša každej inej spoločnosti.

Na Slovensku pribudlo 114 prípadov nákazy novým koronavírusom
Správa bola aktualizovaná dňa 16.04.2020 o 12:01. Počas stredy (15. 4.) pribudlo na Slovensku 114 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, pričom v laboratóriách otestovali 2967 vzoriek. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva... Čítať ďalej
16 | 04 | 2020 | TASR/SITA