Máme potvrdených 5 prípadov nakazenia príslušníkov rezortu obrany koronavírusom, tvrdí Naď
16 | 04 | 2020 I TASR
Správa bola aktualizovaná dňa 16.04.2020 o 14:32.

Do dnešného dňa je potvrdených päť prípadov nakazenia príslušníkov rezortu obrany ochorením COVID-19. Z toho štyria sú profesionálni vojaci a jeden civilný zamestnanec.


Vo štvrtok o tom informoval minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) pri otvorení karanténneho mestečka pre ľudí bez domova v Bratislave.

Minister spresnil, že jeden profesionálny vojak a jeden civilný zamestnanec boli medzičasom preliečení a tri prípady sú nové, ktoré súvisia priamo s nasadením Ozbrojených síl (OS) SR pri plnení úloh súvisiacich s bojom proti novému koronavírusu.

"Vyhodnocujeme aj s Úradom hlavného lekára OS SR a vojenským hlavným hygienikom ďalšie kroky. Tí ľudia prišli do styku aj s ďalšími príslušníkmi OS SR. Budeme veľmi dôkladne monitorovať situáciu a prijímať opatrenia, aké budú nevyhnutné. Zatiaľ sú však všetky tieto prípady bezproblémové," povedal Naď.

AKTUALIZOVANÉ: Ochorenie COVID-19 má u nás ďalšie dve obete
Správa bola aktualizovaná dňa 16.04.2020 o 12:40. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vo štvrtok potvrdilo ďalšie dve úmrtia na nový koronavírus. TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová. Čítať ďalej
16 | 04 | 2020 | TASR/SITA