Sulík: Existujú veľmi dobré dôvody, prečo virológovia neriadia krajiny
15 | 04 | 2020 I Peter Haluza

Sulík nechce s Matovičom pri zostavovaní ekonomických krízových štábov "súťažiť o zlaté trenky".


Minister hospodárstva a vicepremiér pre ekonomiku Richard Sulík stopol svoj plán na zostavenie Ekonomickej krízovej rady. Spolieha sa vraj na to, že v krízových štáboch, ktoré už vznikli a fungujú, bude dostatok súdnych ekonómov, ktorí zabránia obrovským ekonomickým škodám. „Nebudem tú súťažiť o zlaté trenky, lebo to nepovažujem za účelné,“  povedal v stredu Sulík.

Naďalej však pretrváva jeho názor, že by sa mali čo najskôr otvoriť vybrané maloobchodné prevádzky a bude sa o tom snažiť presvedčiť aj premiéra a hlavného hygienika. V takýchto prevádzkach totiž pracuje okolo 200 tisíc až 300 tisíc ľudí, ktorým sa "rúcajú celoživotné diela". Sulík ďalej na tlačovej besede povedal, že podobný názor ako on majú aj niektorí ďalší koaliční partneri. "Existujú veľmi dobré dôvody, prečo virológovia neriadia krajiny," vyhlásil vicepremiér pre ekonomiku.

Podľa ministra hospodárstva momentálne opatrania spôsobujú to, že "iba naháňame zisky veľkým zahraničným reťazcom". Zdôvodnil to tým, že napríklad v Tescu je možné si kúpiť domáce potreby, ale maloobchodná prevádzka s rovnakým sortimentom musí ostať zatvorená. Ako dodal, momentálne sme "najzarúškovanejší národ na svete" a ochranné opatrenia sú podľa neho dostatočné na to, aby sa niektoré obchody opäť otvorili.

Matovič odkázal Sulíkovi: SaS by sa mala poučiť zo správania počas Radičovej vlády
Matovič komunikáciu so Sulíkom prirovnal k rodinnej hádke o kúpu nových topánok od Gucciho. Čítať ďalej
15 | 04 | 2020 | Peter Haluza