Matovič odkázal Sulíkovi: SaS by sa mala poučiť zo správania počas Radičovej vlády
15 | 04 | 2020 I Peter Haluza

Matovič komunikáciu so Sulíkom prirovnal k rodinnej hádke o kúpu nových topánok od Gucciho. 


Premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) mrzí, že minister hospodárstva a vicepremiér pre ekonomiku komunikuje tak, ako komunikuje. "Ja koalíciu beriem ako rodinu, že malo by to byť niečo, že keď ste spoločenstvo, kde je slobodné si povedať svoj názor, vymeniť si názor, ale keď sa raz na niečom dohodnete, tak držíte basu. Bohužiaľ Richard Sulík, keď mu nevyjde dohoda v tej rodine, tak ide na ulicu a je to ako keby manželka prišla za vami, že chce mať nové ružové topánky od Gucciho a vy jej poviete že 'nemôžeme si to dovoliť'. A potom manželka vybehne na ulicu a vykrikuje, že ‚on mi nechce kúpiť tie ružové topánky od Gucciho‘!", povedal Matovič.

Podobnú komunikáciu vraj zo strany Richarda Sulíka zažíva posledné dni a pevne verí, že sa to zmení. "Lebo SaS by sa mohla poučiť z toho správania ako sa správala pred ôsmimi počas Radičovej vlády. A k čomu to viedlo?," uzavrel svoju reakciu premiér.

Ako vláda sme zlyhali. Nepreháňajme to s opatreniami, odporúča Sulík
Nový minister hospodárstva Richar Sulík (SaS) dlhodobo oponuje návrhom premiéra na uzatvorenie Slovenska. Po Veľkej noci by chcel otvárať maloobchodné predajne či vonkajšie športové centrá. Čítať ďalej
10 | 04 | 2020 | Jaroslav Fabok


Vyjadrenie padlo na tlačovej besede ministersva financií k novej makroekonomickej prognóze. Novinári sa premiéra aj ministra fianacií pýtali, prečo existuje niekoľko rôznych ekonomických krízových štábov. Sulík má totiž dnes predstavovať svoju Ekonomickú krízovú radu, lebo na krízové štáby, ani keď sú o otváraní ekonomiky, ho nepozývajú.

Ako včera povedal minister hospodárstva, ponechať rozhodovanie o uvoľňovaní karanténnych opatrení iba na epidemiológov, či virológov, je podľa neho nesprávny postoj. „Ja si myslím, že toto je nesprávny postoj, lebo o tom, či zavrieme v nedeľu rovnako nerozhoduje epidemiológ. Ja týmto pochodom nerozumiem úplne. Každopádne, už sa to javí, že sa to pohne, že už konečne dôjde k uvoľneniu, resp. otvoreniu veľkej časti maloobchodných prevádzok,“ vyhlásil v utorok po rokovaní vlády Sulík.

Minister financií: Z trhu má ubudnúť 88-tisíc pracovných miest
Negatívny vývoj hospodárstva sa podpíše aj na trhu práce. Čítať ďalej
15 | 04 | 2020 | Peter Haluza, SITA, TASR