Žena v Ríme dostala pokutu za vychádzku s korytnačkou
14 | 04 | 2020 I TASR

Korytnačka na prechádzke bola "veľká ako pizza", ale nebola uviazaná na vôdzke. 


Talianka, ktorá vzala na prechádzku svoju korytnačku vo veľkosti pizze, dostala od rímskej polície pokutu 400 eur za porušenie prísnych pravidiel, obmedzujúcich pohyb osôb v období pandémie nového koronavírusu. V utorok o tom informovala tlačová agentúra AFP.

Taliani musia mať oprávnený dôvod na pohyb na ulici, keďže krajina sa snaží zastaviť šírenie pandémie, ktorá si v Taliansku od februára oficiálne vyžiadala už vyše 20.000 ľudských životov. Vziať na prechádzku svojho psa sa vníma ako dostatočne dobrý dôvod na opustenie svojho bydliska. Ale zdá sa, že vziať von svoju korytnačku dobrým dôvodom nie je.

Polícia zistila porušenie karantény osôb v 1165 prípadoch
Polícia zistila 1165 prípadov porušenia karantény osôb. Informuje o tom na sociálnej sieti v súvislosti s opatreniami na spomalenie šírenia nového koronavírusu. Čítať ďalej
14 | 04 | 2020 | TASR


Rímska polícia uviedla, že "60-ročnú ženu prichytili mimo jej domu bez oprávneného dôvodu" a udelili jej pokutu. "Žena sa prechádzala s korytnačkou," napísala polícia v hlásení. Hovorca rímskej polície Nunzio Carbone pre AFP uviedol, že žena dostala pokutu 400 eur, lebo nemala "oprávnený dôvod".

Talianske úrady informovali, že na Veľkonočný pondelok, ktorý je v prevažne katolíckej krajine celoštátnym sviatkom, udelili rekordných 16.545 pokút. Na Veľkonočnú nedeľu dali úrady ďalších 13.756 pokút.

Taliani zo žartu v sociálnych médiách píšu, že prenajmú svojich psov každému, kto je z trávenia času medzi štyrmi stenami počas celoštátnej karantény už pološialený a potrebuje dobrý dôvod na vychádzku. Policajný hovorca Carbone dodal, že korytnačka bola "veľká ako pizza", ale nebola uviazaná na vôdzke.

Turisti v Indii si za porušenie opatrení vyslúžili mimoriadne neobvyklý trest!
Neobvyklého trestu sa v Indii dočkala skupina zahraničných turistov, ktorí nerešpektovali protikoronavírusové opatrenia. Desať cudzincov, ktorých polícia pristihla na prechádzke napriek zákazu vychádzania, muselo podľa serveru Dailymail päťstokrát... Čítať ďalej
13 | 04 | 2020 | Miroslav Tóth