Z domova sociálnych služieb v Pezinku hospitalizovali už sedem ľudí
13 | 04 | 2020 I SITA

 Z Domova sociálnych služieb v Pezinku je aktuálne hospitalizovaných sedem ľudí. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Bratislave (UNB) Eva Kliská.


Jeden z pacientov s pozitívnym testom na nový koronavírus je napojený na umelej pľúcnej ventilácii. Zo štyroch potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 sú traja v relatívne stabilizovanom stave, no pod dohľadom lekárov.

„Od včera (nedele, pozn. SITA) pribudli k hospitalizovaným na Klinike infektológie UNB z Domova sociálnych služieb v Pezinku ďalší štyria pacienti. Aktuálne máme z tohto sociálneho zariadenia hospitalizovaných sedem pacientov, z toho boli štyria potvrdení, jeden pacient je aktuálne na umelej pľúcnej ventilácii, traja sú v relatívne stabilizovanom stave,“ uviedla Kliská.

Hovorkyňa dodala, že pri pacientoch je rizikový najmä ich vysoký vek a zdravotný stav sa tak môže kedykoľvek zmeniť. Pri zvyšných troch pacientoch sa čaká na výsledky testov.

Doteraz sa v SR z ochorenia COVID-19 vyliečilo 107 ľudí
Správa bola aktualizovaná dňa 13.4.2020 o 15:18. Z ochorenia COVID-19 sa doteraz na Slovensku vyliečilo 107 ľudí. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová. Čítať ďalej
13 | 04 | 2020 | TASR