Boris Johnson bol prepustený z nemocnice po liečbe na Covid-19
12 | 04 | 2020 I Marek Molnár

Britský premiér Boris Johnson opustil nemocnicu, kde sa niekoľko dní liečil na Covid-19. Ďalej bude pokračovať v liečbe doma, uviedol jeho hovorca. Informuje portál RT.


"Na základe rady svojho lekárskeho tímu sa premiér ihneď nevráti do práce. Chce poďakovať všetkým zamestnancom nemocnice za vynikajúcu starostlivosť, ktorú dostal,“ uvádza sa ďalej vo vyhlásení.

Johnsonova tehotná snúbenica Carrie Symondsová na Twitteri taktiež poďakovala „neuveriteľnému“ lekárskemu tímu, ktorý sa staral o jej partnera a dodala: „Nikdy vám to nebudem môcť splatiť.“ Priznala sa tiež, že počas Borisovho pobytu v nemocnici zažila „veľmi temné časy“ .



Johnsonovi bol diagnostikovaný vírus Covid-19 v marci. Spočiatku podstúpil lekárske ošetrenia v domácej izolácii, zatiaľ čo na diaľku riadil vládu.

Tento prístup však Johnsonovi nepomáhal a jeho stav sa zhoršil pred týždňom, pričom bol nútený presunúť sa do nemocnice. O deň neskôr bol umiestnení na jednotku intenzívnej starostlivosti kvôli "pretrvávajúcim" príznakom.

Zatiaľ čo sa premiérov stav zlepšuje, situácia s Covid-19 v Británii nevykazuje žiadne známky zlepšenia. Krajina už zaznamenala 9 875 úmrtí a 78 991 potvrdených prípadov.

Uprednostňovanie finančného úspechu vás počas izolácie neuspokojí
Zatiaľ čo veľa ľudí stále meria úspech z hľadiska peňazí, nová štúdia uvádza, že uprednostňovanie financií pred rodinou a priateľmi môže byť v čase krízy, ako je napríklad pandémia Covid-19, devastujúce. Informuje portál... Čítať ďalej
12 | 04 | 2020 | Marek Molnár