Výroba automobilov v Číne sa takmer kompletne obnovila
11 | 04 | 2020 I Marek Molnár

Podľa prieskumu Čínskej asociácie výrobcov automobilov (CAAM) sa takmer všetky linky na výrobu automobilov vrátili k produkcii po dlhotrvajúcej pauze, ktorá bola zameraná na zabránenie šírenia koronavírusu. Informuje portál RT.


Prieskum 204 automobilových výrobných podnikov ukazuje, že do práce sa vrátilo 86% zamestnancov, zatiaľ čo miera obnovenia výroby dosiahla až 99,5%.

Čínsky automobilový trh, ktorý bol pandémiou tvrdo zasiahnutý, sa však po dlhotrvajúcej pauze a obmedzeniach snaží dostať späť do normálu. Predaj na najväčšom automobilovom trhu na svete v marci klesol v porovnaní s rovnakým obdobím roku 2019 o 43,3 percenta.

Pokles bol menej dramatický ako vo februári, keď z ročných výsledkov vyplynulo, že predaj automobilov sa znížil takmer o 80 percent.

Počet obetí na Covid-19 celosvetovo presiahol 100 000
Počet úmrtí na Covid-19 celosvetovo presiahol hranicu 100 000, podľa údajov zostavených tlačovou agentúrou AFP, zatiaľ čo počet potvrdených prípadov stúpa smerom k hranici dvoch miliónov. Informuje portál RT. Čítať ďalej
10 | 04 | 2020 | Marek Molnár


CAAM očakáva, že trh v najbližších mesiacoch urýchli jeho zotavenie, ale varuje, že môže byť ťažké vyrovnať škody, ktoré sa v tomto odvetví vyskytli.

„Ak vezmeme do úvahy iba domáce faktory, sme presvedčení, že priemysel by sa mal v druhej polovici roka dokázať zotaviť na úroveň rovnakého obdobia minulého roka,“ uviedla CAAM vo vyhlásení.

Kvôli Covid-19 klesol predaj automobilov na celom svete, pričom pochmúrne predpovede naznačujú, že sa situácia zhorší, pretože sa pandémia presunula z Číny do Európy a USA.

Najlepším liekom sú sankcie? Trump zaviedol nové sankcie pre krajiny, ktoré sa zdráhajú vziať späť svojich občanov
Americký prezident Donald Trump podpísal príkaz, v ktorom sa počíta so sankciami pre zahraničné krajiny, ktoré sa zdráhajú vziať späť svojich občanov alebo obyvateľov. Informuje portál RT. Čítať ďalej
11 | 04 | 2020 | Marek Molnár