KOLAPS DOPRAVY: Policajti sa odvolávajú na uznesenie vlády
08 | 04 | 2020 I TASR

Policajné kontroly v súvislosti s obmedzením pohybu, ktoré si na viacerých miestach vyžiadali dopravné zápchy, mali byť náhodné. Tvrdí to premiér Igor Matovič.


Polícia si podľa svojho vyjadrenia plní úlohy, ktoré dostala. Ministerstvo vnútra (MV) SR sa odvoláva na uznesenie vlády a žiada o pochopenie pre policajtov.

"Kontroly mali byť námatkové. Zrána sa to niektorým hliadkam vymklo trochu z rúk ... napriek tomu - nehaňme ich za to ... malo by to byť už v poriadku," uviedol na sociálnej sieti premiér.

Ministerstvo vnútra reagovalo tým, že policajti a vojaci na hraniciach okresov každého kontrolujú a zisťujú dôvody porušenia zákazu vychádzania v zmysle uznesenia vlády.

Sulík sa pohádal s Matovičom. „Toto je šialené a musí to skončiť “, tvrdí líder SaS o uzatvorení Slovenska
Premiér Igor Matovič presadil pred Veľkonočnými sviatkami tvrdé reštriktívne opatrenia aj napriek tomu, že Richard Sulík tieto obmedzenia kritizoval. Čítať ďalej
08 | 04 | 2020 | Jaroslav Fabok


"Od 8. do 13. apríla polícia vykonáva kontrolu dodržiavania uznesenia vlády o zákaze vychádzania," zdôraznil rezort. Rezort aj polícia vyzývajú občanov, aby necestovali, ak to nie je nevyhnutné. Dôvod na cestu mimo okresu je potrebné hodnoverným spôsobom preukázať.

Ak policajti zistia, že niekto porušil zákaz neopodstatnene, podľa slov rezortu ho otočia naspäť. MV upozorňuje tiež na možné pokuty vo výške 1659 eur. Polícia o obmedzeniach a kontrolách pravidelne informuje na sociálnej sieti. Policajtom, ktorí budú v službe, sa zároveň poďakoval policajný prezident Milan Lučanský.

Premiér avizoval cez sviatky tisícky hliadok v uliciach
Policajný zbor môže posilniť až do 1500 príslušníkov Ozbrojených síl SR. Čítať ďalej
06 | 04 | 2020 | TASR, SITA


Na diaľnici D1 v smere z Trnavy do Bratislavy sa v stredu vytvorili rozsiahle kolóny. Vodiči tak museli absolvovať niekoľkohodinové čakanie. Kolóny sa stále tvoria na rýchlostnej ceste R1, kde polícia kontroluje vjazd a výjazd na územia kraja. V smere z Nitry do Trnavy sa na R1 vytvárajú kolóny v dĺžke piatich až siedmich kilometrov.

V Košickom kraji sa vodiči zdržia napríklad na ceste od Moldavy nad Bodvou do Košíc, ďalej v Krásnej, Barci, Šebastovciach a Valalikoch. Ďalej ich evidujú v Lorinčíku - Malej Ide a v oboch smeroch aj v Košickej Novej Vsi, na trase Bukovec - Myslava, v Košických Oľšanoch a v Kostoľanoch nad Hornádom.

Matovič: Tieto veľkonočné sviatky umožnia ľuďom pochopiť ich podstatu a odkaz
Predsedu Konferencie biskupov Slovenska Stanislava Zvolenského mrzí, že kvôli súčasnej situácii nemôžu organizovať bohoslužby, no uvedomuje si, že v záujme zachovania zdravia je dôležité dodržiavať tieto preventívne opatrenia a prísnejšie... Čítať ďalej
08 | 04 | 2020 | SITA