Hráči sa museli presunúť do online herní a začali tipovať menej populárne športy
08 | 04 | 2020 I SITA

Najväčšie obmedzenie spôsobil koronavírus starším tipérom, ktorí boli zvyknutí navštevovať kamenné pobočky.


Stávkové kancelárie pôsobiace na Slovensku Niké a Tipsport sa počas krízy spôsobenej koronavírusom stretávajú s výrazným prepadom tržieb a uzatvorených stávok. Pre agentúru SITA to uviedli zástupcovia oboch spoločností.

Zároveň dodali, že kríza v športe naopak pomáha stávkam na netradičné podujatia, do popredia sa medzi uzatvorenými stávkami dostali stolný tenis či e-šport, teda stávkovanie na profesionálne hranie počítačových hier.

EÚ varuje pred globálnou dražobnou vojnou na lekárske vybavenie
Najvyšší predstavitelia hovoria, že krajiny sa snažia získať potrebné zásoby na boj proti koronavírusu Čítať ďalej
08 | 04 | 2020 | Mário Martinka


Aktuálna pandémia ovplyvnila celý športový svet, čo má zásadný vplyv aj na biznis so stávkovaním. Prakticky všetky športové súťaže sa prerušili, iné sa skončili. "Z hľadiska predzápasových stávok len pre ilustráciu, kým v silnej sezóne sme týždenne mali viac než 150-tisíc podujatí, teraz ich je ani nie 20-tisíc. Podobne je to pri LIVE udalostiach. Dnes v podstate klienti tipujú len športové súboje v Bielorusku, kde život pokračuje bez prerušenia, alebo e-games, teda súťažné hranie populárnych počítačových hier," priblížil content & PR manager Niké Jozef Petko.

Pandémia spôsobila zrušenie veľkých podujatí ako sú futbalové EURO či hokejové MS, ktoré tradične patria k najtipovanejším udalostiam.

Úveroví klienti si budú môcť odložiť splátky úverov, ak o to požiadajú
Úveroví klienti si budú môcť odložiť splátky, ak o to požiadajú. Vyplýva to z parlamentom schváleného návrhu novely zákona o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby... Čítať ďalej
07 | 04 | 2020 | SITA


"Ďalšia vec, aj keď aktuálna situácia pominie, zo dňa na deň sa športové súťaže nezačnú. Aj to bude mať zásadný vplyv na náš biznis. Inými slovami, do "zelených čísiel“ sa začneme vracať omnoho neskôr ako firmy v iných podnikateľských segmentoch," pokračoval Petko.

Pozícia stávkových kancelárií je podľa spoločnosti Niké v porovnaní s inými podnikateľskými segmentmi oveľa náročnejšia.

"Kým v iných spoločnostiach, ktorých predajne sú zatvorené, prešli klienti do online sveta, v našom prípade je to zložitejšie. My sme naše pobočky zatvorili a náš príjem je tak v tomto smere na nule. Na druhej strane do onlinu prešlo možno len zopár klientov, ale reálne, prakticky sa nič nehrá, čiže na zvýšení online tržieb z tohto hľadiska to vôbec nepociťujeme. Aj keď vyše 700 zamestnancov z našich pobočiek je doma, cítime veľkú zodpovednosť aj za nich a prepúšťať sa nechystáme. Straty sa snažíme vykrývať šetrením na službách s našimi dodávateľmi, keďže väčšina líg sa nehrá. Alebo hľadaním ďalších dostupných súťaží, ktorých kurzy vypisujeme," dodal Petko.

Vláda tento týždeň prijme opatrenia pre veľké priemyselné firmy
Zamestnávatelia požadujú zavedenie tzv. kurzarbeitu, podľa ktorého by 60 % mzdy zamestnanca financoval štát, 20 % zo mzdy by pokrýval zamestnávateľ a o zvyšných 20 % by zamestnanec prišiel preto, že by zostal doma. Čítať ďalej
07 | 04 | 2020 | SITA


Celkové denné nábery klesli stávkovej kancelárii Tipsport o viac ako tretinu. "Momentálne sa snažíme dopĺňať kurzovú ponuku o športy, na ktoré koronavírus zatiaľ nemá efekt. Pribudli do nej napríklad africké, juhoamerické a nižšie ázijské futbalové ligy. Klienti sa postupne preorientovali aj na stolný tenis, spoločenské stávky či e-športy. Naša kurzová ponuka je podporená aj množstvom streamov v rámci TV Tipsport. Klienti tak neprichádzajú o možnosť live stávkovania," vysvetlil PR manager Tipsport Filip Timár.

Asi najväčšie obmedzenie spôsobil koronavírus podľa Tipsportu starším tipérom, ktorí boli zvyknutí navštevovať kamenné pobočky. "Tie zostávajú od 14. marca 2020 uzavreté na neurčito. Až okolo 95 % stávok sa ale v dnešnej dobe realizuje cez internetovú stránku a mobilné aplikácie," pokračoval Timár.

Štát chce v rámci opatrení proti pandémii riešiť aj problém cestovných kancelárií
Viaceré cestovné kancelárie na svojich portáloch vyzývajú zákazníkov, aby v záujme spoločnej záchrany cestovného ruchu nerušili svoje zájazdy a zmenili len ich termín. Čítať ďalej
07 | 04 | 2020 | SITA