Obchodníci potvrdili dostatočné zásoby potravín na skladoch na Slovensku, tvrdí Matovič
06 | 04 | 2020 I SITA

Obchodníci potvrdili dostatočné zásoby potravín na skladoch na Slovensku. Po rokovaní krízového štábu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR) to vyhlásil v pondelok predseda vlády Igor Matovič.


„Dnes na krízovom štábe ministerstva pôdohospodárstva obchodníci potvrdili dostatočné zásoby potravín na skladoch na Slovensku. Čo je tiež pozitívne pre boj s pandémiou, znížila sa aj frekvencia nakupovania obyvateľmi. Ľudia si nakupujú viac počas jednej návštevy obchodu,“ povedal Matovič po rokovaní štábu, na ktorom sa zúčastnil.

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ján Mičovský doplnil, že Slováci sa podľa obchodníkov predzásobili potravinami. Po výraznom náraste nákupu potravín v marci sa však situácia v obchodoch stabilizovala. Distribúcia potravín už prebieha plánovane a distribučné sklady obchodníkov s potravinami sú dostatočne zásobené nielen čerstvými, ale aj trvanlivými potravinami, uvádza sa v tlačovej správe, ktorú poskytlo MPRV SR.

Veľkonočný nákup vyjde priemernú štvorčlennú rodinu tento rok viac ako vlani
Tohtoročné veľkonočné nákupy budú pre Slovákov drahšie. Ako pokračovala analytička Slovenskej sporiteľne Lenka Buchláková, s rastúcimi cenami niektorých druhov potravín vyjde priemernú štvorčlennú rodinu na Slovensku veľkonočný nákup o zhruba 13 %... Čítať ďalej
06 | 04 | 2020 | SITA