Hasiči už osem hodín bojujú s požiarom lesa v Oščadnici
06 | 04 | 2020 I SITA

Viac ako stovka dobrovoľných a profesionálnych hasičov stále zasahuje pri rozsiahlom požiari lesného rúbaniska v Oščadnici.


V miestnej časti Lalíky vypukol požiar krátko po 11:00 a postupne zasiahol plochu o rozlohe približne 20 hektárov. Agentúru SITA o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Na pomoc s hasením požiaru bol vyslaný vrtuľník Leteckého útvaru Ministerstva vnútra (MV) SR. "Vrtuľník uskutočnil doposiaľ osem zhodov, v hasení bude pokračovať až do zotmenia. Na požiarisku sú tri ohniská, z ktorých sa hasičom už dve podarilo lokalizovať. Tretie ohnisko sa nachádza v neprístupnom teréne. Pri udalosti sa doposiaľ nikto nezranil," priblížila aktuálne informácie Križanová.

Na mieste udalosti je podľa jej slov aj expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiarov z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu MV SR, keďže predbežná škoda bola vyčíslená na viac ako 200-tisíc eur.

Na kontrolu obmedzenia pohybu počas sviatkov je polícia pripravená
Polícia je pripravená kontrolovať dodržiavanie obmedzení voľného pohybu osôb počas Veľkej noci v prípade, ak ich na pondelkovom rokovaní schváli vláda. Pred rokovaním kabinetu to uviedol minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO). Čítať ďalej
06 | 04 | 2020 | TASR