Známy spisovateľ podal trestné oznámenie na premiéra Matoviča (VIDEO)
05 | 04 | 2020 I Slávka Cigáňová

Kvôli podozreniu z trestného činu šírenia poplašnej správy sa rozhodol podať na premiéra Igora Matoviča trestné oznámenie spisovateľ Gustáv Murín, informuje portál Plus 7 dní.


Spisovateľ argumentuje vyjadrením premiéra Igora Matoviča na tlačovej besede Úradu vlády SR vysielanej v priamom prenose TA3 dňa 1.4. 2020. "Uvedená osoba sa uvedeného činu dopustila verejne. Že ide o trestný čin potvrdzujú následné vyjadrenia celého spektra verejne činných osôb: politikov, politológov, komentátorov," napísal Murín v oznámení.

Pokračuje, že následkom „trestuhodného konania Mgr. Igora Matoviča“ došlo k prejavom paniky v Bratislave, ale aj iných mestách. Ako príklad spisovateľ uviedol panické nákupy, ktoré neúmerne zaťažili obchodné siete s potravinami, spôsobili nadmernú záťaž predávajúceho personálu a neriešiteľnú situáciu zhromažďovania zbytočne veľkého množstva občanov pri obmedzenom počte nákupných vozíkov.

MIMORIADNE: Ústredný krízový štáb zajtra rozhodne o zákaze vychádzania počas Veľkonočných sviatkov
Premiér Igor Matovič v uplynulých dňoch predstavil na krízovom štábe návrh, aby sa prijal v období veľkonočných sviatkov zákaz vychádzania. Čítať ďalej
04 | 04 | 2020 | SITA


„Omnoho horšie vzhľadom k ohrozeniu štátu je to, že táto poplašná správa zbavila nádejí desaťtisíce drobných a stredných podnikateľov, kde uvedená osoba zneužijúc zodpovednú funkciu nezodpovedným vyhlásením o nemožnosti ich podnikania na celý ďalší rok navodila možnosť z uvedeného šoku vyplývajúcich bankrotov firemných, aj osobných, osobných tráum až samovrážd. Rovnaké sa vzťahuje k športovým a kultúrnym inštitúciám, ktoré už teraz krachujú a poplašná správa p. Matoviča im dala ďalší impulz,“ myslí si Murín.

Paragraf, na ktorý sa oznamovateľ odvoláva, hovorí o vážnom znepokojení v krízovej situácii štátu. Trestná sadzba je tam šesť mesiacov až tri roky.

V Británii sa kradne ako za vojny. Zlodeji idú po toaleťáku, špekulanti ponúkajú falošné testy
Správy o dobrých skutkoch a nezištnom dobrovoľníctve počas pandémie koronavírusu naplnili britské médiá. Ľudia však okrem nebezpečného vírusu musia čeliť aj jedincom, ktorí vedia terajšiu situáciu bravúrne zneužívať. Píše portál... Čítať ďalej
04 | 04 | 2020 | Dominik Simon