Hasiči odoberajú vzorky ľuďom s podozrením na COVID-19 aj počas nedele
05 | 04 | 2020 I TASR

Hasiči vykonávajú odbery vzoriek u osôb s podozrením na ochorenie COVID-19 vo viacerých miestach Slovenska aj počas nedele, a to s najvyšším stupňom ochrany. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).


Ako priblížila, posádka hasičskej záchrannej služby z Trnavy vykonávala odbery na Strednej odbornej škole Policajného zboru v Pezinku, vzorky následne previezla do špeciálnych laboratórií Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislave.

Odbery sa uskutočnili tiež v Kúpeľno-liečebnom ústave Ministerstva vnútra SR Družba v Bardejove, kde ich odobrala posádka hasičov z Prešova. Rovnako sa tak stalo na Akadémii ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši, kde odbery realizovala posádka zo Žiliny, a v Inštitúte pre verejnú správu v Bratislave, kde vzorky odoberala posádka z Radlinského ulice.

Aktuálne odoberajú vzorky repatriantom aj vo Vojenskom obvode Lešť, a to hneď tri posádky Horskej záchrannej služby z Banskej Bystrice, Trenčína a zo Žiliny. S odbermi sa bude pokračovať aj v karanténnom zariadení v Gabčíkove, kam smerujú hasiči z Nitry.

Minister hospodárstva Richard Sulík by uvítal otvorenie ďalších obchodov po Veľkej noci
Slovensko podľa ministra hospodárstva Richarda Sulíka potrebuje v súčasnej situácii začať postupne uvoľňovať prijaté opatrenia a otvárať ďalšie prevádzky. Uviedol to v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12. Čítať ďalej
05 | 04 | 2020 | SITA